Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Entertainment 14 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Robbie Williams lag week op IC na hersenafwijking

De Britse zanger Robbie Williams blijkt in september zeven dagen op de intensive care te hebben gelegen, nadat er door de artsen een afwijking in zijn hersenen was geconstateerd die leek op bloed. Hij vertelt dat hij hierdoor zijn optredens in Rusland moest annuleren.

De zanger begon te kwijlen en had geen gevoel meer in linkerarm

De zanger vertelt aan The Sun dat hij zich tijdens een optreden begin september in Zürich ineens heel slecht begon te voelen. „Ik voelde mijn linkerarm niet meer, ik had hoofdpijn, begon te kwijlen en kon niet meer goed ademen.”

Er werd besloten een dokter backstage te halen. Deze dokter besloot dat de zanger zijn optreden kon voortzetten. Robbie zegt dat hij zich na zijn optreden nog steeds even slecht voelde. „Ik vond dat ik moest afmaken waar ik aan begonnen was. Daarom vond ik dat ik naar Rusland moest voor de laatste twee shows van mijn tour.”

Meteen naar de intensive care

Voordat hij naar Rusland vertrok, liet de zanger in Londen allerlei testen afnemen. Uit de bloedtest, en op de scans van zijn hart en zijn hersenen was een afwijking in zijn hersenen waarneembaar, iets wat leek op bloed.

Veel tijd om bij te komen van dit schokkende nieuws had de zanger niet. Hij werd namelijk meteen naar de intensive care gebracht. Zijn vrouw Ayda Field (38) zat nog in Amerika, met hun twee kinderen Teddy (5) en Charlie (3).

Robbie: „Ze kon me dus niet zien terwijl ik met snoeren en al in een klein bed lag. Maar ik werd omringd door mensen die 24 uur per dag voor me klaarstonden en goed voor me hebben gezorgd. Misschien naïef, maar ik heb altijd het idee gehad dat het goed zou komen.”

Yoga en pilates

Na zeven dagen verklaarden de artsen hem fit en mocht hij na een laatste test de intensive care verlaten. De artsen gaven de zanger de boodschap mee om het even helemaal rustig aan te doen, en niks stressvols te ondernemen.

„Ik heb geleerd dat ik geen 23 meer ben, maar 43 en dat ik beter op mezelf en mijn lichaam moet letten.” De zanger laat vervolgens weten inmiddels begonnen te zijn aan yoga, meditatie en pilates. Ook heeft de zanger zichzelf een gezonde levensstijl aangemeten en gaat hij tegenwoordig grotendeels als veganist door het leven. Zijn hamburger op zondag kan hij echter nog niet missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.