Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Lifestyle 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Het meest gedeelde eten of drinken op Instagram

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die voordat er überhaupt een hap of slok van het eten of drinken genomen mag worden, uit alle mogelijke hoeken een foto moet maken. De perfecte foto wordt uiteindelijk gedeeld op Instagram.

Meest gedeelde eten en drinken

Het Chinese telecombedrijf Huawei heeft onderzoek gedaan naar de meest gefotografeerde, geüploade en gedeelde shots van eten en drinken in Europa op Instagram.

Wat blijkt? De gemiddelde Europeaan is avocadomoe en deelt tegenwoordig liever een foto van chocola. Ook koffie, kaas, fruit en wijn kun je terugvinden in de top 5 van meest gedeelde foto’s.

Wat is het meest gedeelde eten op Instagram? / Colourbox
Chocola is favoriet. / Colourbox

Bier en koffie

In Nederland houden we ook van eten en het fotograferen ervan. Wat we echter het allerliefste fotograferen is ons biertje. Ook koffie en fruit, kaas en smoothies staan hoog op ons lijstje.

Wat is het meest gedeelde eten op Instagram? / Colourbox
We drinken graag een kopje koffie. / Colourbox

Duidelijk wordt dat 2017 in het teken stond van genieten. We gooiden niet langer ons Instagram vol met foto’s van açaibowls of eiwitshakes. Maar smulden in plaats daarvan van ijsjes, wafels en high tea. Wel wisten we in Europa prima de balans te houden en goed af te wisselen met gezonde gerechten als fruit en salades.

Wat is het meest gedeelde eten op Instagram? / Colourbox
De açai bowl werd afgewisseld met een ijsje. / Colourbox

Tapas en pizza

Al deze foto’s zeggen veel over onze eetvoorkeuren en welk gerecht in welk land populair is om te delen. Zo zal het je misschien niet verbazen dat in Spanje tapas op de eerste plek staat, en dat de Italianen regelmatig een pizza wegwerken.

Het enige land waar alleen drinken in de top drie terug te vinden is, is Ierland. Met Guiness op een, bier op twee en whiskey op drie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.