Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

DENK kaapt mediamomentje Geert Wilders in Rotterdam

Geert Wilders heeft Géza Hegedüs gepresenteerd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat vertelde hij aan de opgetrommelde pers pal voor de Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid. Een andere partij, DENK, maakt van hetzelfde moment gebruik om ook aan te kondigen mee te doen in Rotterdam en ging demonstratief tussen de moskee en Wilders staan.

Wilders vond de actie van DENK wel prima. „We zijn een democratisch land. Als we in het land van DENK zouden wezen, zou je bij een demonstratie worden opgepakt. Hier is dat gelukkig niet zo.” Hij probeerde van de gelegenheid gebruik te maken om alvast een tweestrijd te creëren tussen de partijen. „Wordt dit de stad van DENK of kiezen we voor het Rotterdam voor de Rotterdammers?”

Moskee dicht

Ondanks de aanwezigheid van een stevig rechtse partij in de vorm van Leefbaar Rotterdam moet volgens Wilders en lijsttrekker Hegedüs alles op alles worden gezet om de islamisering te stoppen. „Er moet een einde komen aan de islamisering", zegt Hegedüsals en hij wijst naar de moskee. Een uitnodiging van de imam om een kopje koffie te komen drinken sloeg hij af. „Dit gebouw staat voor de islamisering van Rotterdam. Alle moskeeën in Rotterdam moeten dicht.”

Lijsttrekker Hegedüs is een onbekende in de Rotterdamse politiek. Hij was militair actief in het Midden-Oosten en had jarenlang een uitkering. Een poging om een eigen bedrijf van de grond te tillen, mislukte ook. Maar hij heeft enorm veel vertrouwen en zin in deze klus. „Dit is een fantastische kans om Rotterdam weer terug te geven aan de Rotterdammers.”

De nummer twee op de lijst is Marjan Gonsalvez. Zij was eerder actief voor Leefbaar Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.