Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 25 mrt 2016 / 05:00 uur

Waylon en Radio Veronica brengen Top 1000 in Ahoy

De Top 1000 Allertijden van Radio Veronica krijgt een concertversie in Ahoy. De man die het gaat dragen: Waylon.

Waylon had net een cover gezongen tijdens vrijdagavondshow Countdown Café op Radio Veronica, toen hij met wat mensen in de studio in Naarden even gezellig nakletste. „We hadden het over covers die ik wel eens speel, zoals die avond of bij De Wereld Draait Door.” Een bekende zin viel na een kwartiertje: jongens, moeten we daar niet iets mee gaan doen? Waylon maakt het aan Metro maar bekend: hij gaat er iets mee doen. Nou ja, iets: een 2,5 uur durend concert geven – met vijftienkoppige band – dat ook live op Radio Veronica te beluisteren is. Plaats van handeling: Rotterdam Ahoy. Datum: 24 november. Naam: Waylon live in concert – Top 1000 Allertijden.

Coverfeest

Waylon (35) houdt van country, maar bovenal van muziek in het algemeen. „En van covers spelen. Ik kan het, maar het leidt vaak af van wat ik in mijn eigen carrière doe. Nu geeft Radio Veronica me de kans als gastheer een compleet eigen coverfeest te vieren. Daar hebben de jaarlijkse Top 1000-luisteraars wat aan, maar ik ook. Ik heb nu mijn eigen coveravond, in plaats van het hele jaar door hier en daar één cover van Queen of wie dan ook te spelen. Ik hoop dat ik niet arrogant overkom, maar ik denk dat ik een eigen carrière kan hebben en zo’n coverconcert aankan.”

Twee bekende stemmen van het station, Jeroen van Inkel en Erik de Zwart, zullen bij dit primeurconcert het publiek en de Veronica-luisteraars van verhalen en muziekfeitjes voorzien. De Zwart, naast dj ook station director van Radio Veronica: „Waylon staat zelf in de Top 1000 natuurlijk hè (met Wicked Way op 810, red.). Maar als zender hebben we de 80’s en 90’s hoog in het vaandel staan, met de Top 1000 als jaarlijks hoogtepunt van de programmering. We zijn ook verbonden aan de wedstrijd Clash of The Coverbands.”

De Zwart vervolgt: ,,Elke week hebben we live-artiesten in de uitzendingen of in De Vorstin bij Countdown Café. We vragen elke band altijd een cover uit de Top 1000 te spelen. Toen dat met Waylon op de bewuste vrijdag ter sprake kwam was het appeltje eitje, verhaal rond. Grote artiesten vallen de laatste tijd bij bosjes uit de bomen en Mick Jagger is ook al in de zeventig, maar hun muziek blijft onsterfelijk. De oude muziek scoort bij jong en oud, dus dat gaan we in Ahoy samenbrengen op één avond. En dat met Waylon. Heb je gezien hoe hij bij Vrienden van Amstel Live Michael Jackson ooit deed? Weergaloos. Hij is veelzijdig.”

Stoere zender

„Ik ben een kind van de Veronicageneratie”, vult Waylon in de kamer van Erik de Zwart (met Rolling Stonestong op de muur) aan. „Veronica was de stoere zender, zowel op radio als tv. Het was rock ’n roll, een groot onderdeel van mijn jeugd. Dingen moeten voor mij altijd ontzettend kloppen, dus het mooi als dat op 24 november samenkomt. Ik ben er trots op, dat mag je gerust weten. Jarenlang deed ik covers als gave losse flodders, maar nu mag het een onderdeel van mijn loopbaan zijn. Covers uitbrengen vind ik te makkelijk, de liedjes zijn van iemand anders. Maar live spelen: graag. Het zijn de liedjes die me gevormd hebben en mijn jeugdherinneringen. Liedjes waarop ik voor de eerste keer schuifelde en een meisje gezoend heb. Als ik goed naar de Top 1000 Allertijden kijk, is het een soort dagboek van mijn leven.”

Angus Young

Bij Waylon live in concert – Top 1000 Allertijden zal de artiest muziekvrienden uitnodigen, maar die zijn in dit vroege stadium nog niet bekend. Hij zal daarbij niet voor de gemakkelijke weg kiezen, meldt hij alvast. Dat hij mensen vraagt om hun eigen Top 1000-nummer te vertolken, dat is zeker denkbaar en een favorietje heeft Waylon wel: Angus Young, de gitarist van AC/DC. „Moet kunnen haha, want die woont in Aalten.”

Tickets

De voorverkoop voor Rotterdam Ahoy begint nú. Voor informatie en tickets ga je naar www.ticketpoint.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waylon en Radio Veronica brengen Top 1000 in Ahoy
Sluiten