Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 25 mrt 2016 / 13:22 uur

Duitser overleeft beide aanslagen Brussel

Marc Schreiner heeft een engeltje op zijn schouder zitten. De Duitse advocaat ontsnapte dinsdag twee keer aan de dood, zowel op het vliegveld van Zaventem als bij het metrostation.

Schreiner was net vanuit Berlijn aangekomen op het vliegveld, toen twee mannen zich daar opbliezen. Schreiner bleef ongedeerd en wist in de chaos toch een taxi te bemachtigen. Die bracht hem naar het centrum van Brussel, waar hij later op de dag een zakenafspraak had.

Telefoontjes

„In de taxi kreeg ik veel telefoontjes van vrienden en familie die me vroegen voorzichtig te zijn. Ik liet hen weten dat ik veilig was”, vertelt de Duitser in een video van 20 Minutes. Schreiner had zich op dat moment echter niet kunnen voorstellen dat hij op weg was naar de volgende rampplek.

Hulp

Net op het moment dat de advocaat afgezet werd bij metrostation Maalbeek, vond daar de tweede bomaanslag plaats. In plaats van weg te rennen, besloot hij te hulp te schieten. „Ik was de eerste die ter plaatse was”, gaat hij verder. „Ik heb de zaklamp van mijn telefoon aangezet en ben met de roltrap naar beneden gegaan.”

Daar hielp hij verschillende mensen met het vinden van de uitgang, maar werd hij ook geconfronteerd met de enorme chaos. „Het was verschrikkelijk. Overal zag ik bebloede of verbrande mensen.”

Geluk

Inmiddels is Schreiner weer veilig terug in Berlijn, maar hij zal ongetwijfeld nog vaak terug denken aan het ongelooflijke geluk dat hij heeft gehad.

Attentats à Bruxelles: Un Allemand survit aux… door 20Minutes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitser overleeft beide aanslagen Brussel
Sluiten