Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 24 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Mooi: Vader ‘trouwt’ met terminaal zieke dochter (1)

Het was de grootste wens van de doodzieke Poppy-Mai om in het huwelijksbootje te stappen. Ze was alleen pas 16 maanden oud en de dokters konden haar geen lang en onbezorgd leven weer beloven. Daarop besloot haar vader van haar laatste wens toch werkelijkheid te maken.

Andy Barnard (31) had zijn dochtertje altijd beloofd dat haar grote dag de mooiste ooit zou worden. De jurk van haar dromen, een groot feest, mooie ringen: alles erop en eraan voor zijn kleine meisje. Tragisch genoeg kreeg het meisje toen ze nog geen anderhalf jaar oud was te horen dat ze een zeldzame hersentumor had en nog maar twee dagen van haar korte leven mocht genieten.

Shock

Meteen werd alles uit de kast getrokken om de bruiloft te regelen. Poppy-Mai werd naar het altaar begeleid door haar twee oudere broers en haar moeder Sammi (29). Daar stond haar vader haar op te wachten. ,,Vanaf het moment dat we wisten dat het een meisje werd, heb ik gezegd dat ze de bruiloft van haar leven zou krijgen”, vertelt Andy aan Metro UK. ,,Maar ik had nooit verwacht dat het op deze manier zou gaan.”

In het begin werd gedacht dat het om een redelijk onschuldige infectie ging, maar al snel bleek dat het veel erger was dan dat. ,,Toen ze begonnen te spreken over een mogelijke kanker, was ik in shock”, aldus Sammi. Dokters vertelden de bezorgde moeder dat haar dochter een vorm van nierkanker had. Na een CT-scan bleek dat de kankercellen zich snel verspreidden: al snel bevonden ze zich ook in haar longen. De ouders waren vastberaden om er alles aan te doen om hun meisje te redden, maar slechts een week later waren de cellen nog verder uitgezaaid. De chemo’s leken aan te slaan maar het mocht niet baten. Na een tijdje zat de kanker ook in de hersenen van Poppy-Mai.

Sammi en Andy stonden voor de heftige taak om aan hun zoons uit te leggen dat hun zusje niet lang meer bij hen kon zijn en dat ze thuis nog veel tijd zouden besteden met elkaar, voordat Poppy-Mai ,,naar de hemel zou gaan en in een sterretje zou veranderen”.

Engel

Andy’s collega’s hielpen het gezin met de voorbereidingen van de huwelijksdag en op 18 maart was het dan zo ver. Overal hingen slingers en ballonnen en Poppy-Mai maakte haar entree in een prachtige jurk. ,,Ik kon niet stoppen met huilen”, zegt Sammi. ,,Omdat ze onze enige dochter is, hebben we het vaak gehad over haar toekomstige bruiloft. Ze zag er zo mooi uit. Niemand was in staat te speechen, iedereen moest zo hard huilen.”

Poppy-Mai viel na de ceremonie in slaap in de armen van haar trotse vader. Elke dag sinds de ‘bruiloft’ koestert de familie en ze genieten van iedere minuut die ze nog samen hebben. ,,Ik heb een engel ter wereld gebracht en binnenkort wordt ze er één.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mooi: Vader ‘trouwt’ met terminaal zieke dochter (1)
Sluiten