Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 8 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Steeds meer mannen daten een oudere vrouw

Patricia Paay (66) is gesignaleerd met haar jongere vlam Maurice Dix (26) en ook Dré Hazes (21) is dolgelukkig met zijn Monique (37). Metro is benieuwd naar de charme van een oudere vriendin.

Lees ook: Rihanna heeft al 25 jaar geen seks gehad

Leeftijdsverschil: het is al jaren een onderwerp waar veel om te doen is als het om relaties gaat. Oudere mannen met jongere vrouwen kennen we inmiddels wel, maar er is een nieuwe trend gaande: de oudere vrouw met de jongere man. Iets wat maatschappelijk nog verre van geaccepteerd is.

Ordinair

Hoe komt het toch dat we de combinatie van een vrouw op leeftijd met een jongere vent zo raar vinden? Seksuoloog Astrid Kremers van sexuoloog.nl heeft wel een idee. „Al van jongs af aan heerst toch nog steeds het beeld: Een man met veel vrouwen is stoer. Een vrouw met veel mannen een hoer.’ Dat is ook een beetje zo met leeftijdsverschil. Als een oudere man een jonge, knappe vrouw aan de haak slaat wordt hij een mazzelaar genoemd en bij een vrouw is het opeens ordinair. Dat is jammer.”

Toch zijn er steeds meer mannen die een relatie aangaan met een oudere vrouw. Ook Joop*(53) behoort tot die categorie, zijn vriendin is negentien jaar ouder. „Leeftijd heeft mij nooit iets uitgemaakt. Ik ben op het karakter van mijn vriendin gevallen en toevallig is ze erg jong van geest. Ze kleedt zich niet ouwelijk, gaat nog uit en werkt nog. Leeftijd is echt alleen maar een cijfertje. Een goed karakter en een bak aan ervaring is veel meer waard.”

Lees ook: Dré Hazes gaat trouwen met 16 jaar oudere vriendin

Aantrekkingskracht

Ook Kremers beaamt de aantrekkingskracht van oudere vrouwen. „Ze zijn vaak minder onzeker, hebben meer seksuele ervaring en weten daardoor beter wat ze lekker vinden dan jonge vrouwen. Dat heeft natuurlijk voordelen. Maar er zijn ook nadelen. Zo merk ik dat er soms wrijving ontstaat omdat de jongere vriend in een andere fase van zijn leven zit. Hij wil bijvoorbeeld kinderen, terwijl zijn vriendin inmiddels al kleinkinderen heeft. Dat kan zorgen voor spanningen in de relatie."

Een ander nadeel volgens Joop, is dat zich er op oudere leeftijd vaak lichamelijke kwaaltjes gaan voordoen, al weet je dat als je aan de relatie begint. En volgens Kremers moet dat ook niet een reden zijn om geen relatie aan te gaan. „Al ben je 26 jaar, jij kunt morgen ook onder een bus terechtkomen.”

Lees ook: Waylon deelde wel degelijk bed met Patricia

Bewuste keus

Het idee dat er uiteindelijk sneller een einde aan de relatie komt is misschien wel hetgeen wat andere mensen zo tegen de borst stuit volgens Kremers. „Je hebt een relatie en dat is voor levenslang: althans, zo denken de meeste mensen. Maar het kan ook een bewuste keus zijn om gewoon een fijne tijd met elkaar te hebben. Als twee mensen van elkaar houden moeten ze gewoon lekker samen zijn. We moeten stoppen om dat als maatschappij zo snel te veroordelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.