Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Spice Girls met Backstreet Boys op tournee

Zing jij nog altijd uit volle borst mee met Wannabe? En begin jij spontaan het dansje van Everybody te doen zodra de eerste klanken van het nummer uit de speakers schallen? Zet je dan maar schrap. Backstreet Boys gaat volgend jaar mogelijk samen op tournee met de Spice Girls. Dat heeft Backstreet Boy AJ McLean gezegd in een interview met Daily Star.

LEES OOK: Wannabe van de Spice Girls beste liedje van de ’90

„Een tour met de Spice Girls is een idee dat al anderhalf jaar zo nu en dan ter sprake komt. En het gaat er nog vaak over", zegt AJ, de de badboy van de jongensgroep.

Reünie

De laatste tijd gaat het in showbizzland steeds vaker over een mogelijke reünie van de Spice Girls. De Britse meidengroep scoorde tussen 1996 en 2001 hit na hit, maar hield het daarna voor gezien. In 2012 kwamen ze speciaal voor de slotceremonie van Olympische Spelen in Londen eenmalig bij elkaar, maar daarna is de roep om meer reünieconcerten gebleven.

Inmiddels hebben alle Spice Girls al eens aangegeven positief tegenover een reünie te staan, alleen Victoria Beckham zou nog altijd niet overtuigd zijn. Dat heeft er volgens insiders mee te maken dat Victoria succesvol is als modeontwerpster en niet meer geassocieerd wil worden met haar tijd als Spice Girl. Daarentegen wist Mel B onlangs te melden dat een complete reünie toch wel steeds dichterbij komt.

LEES OOK: Deze film is voor onze fans

Dat Spice Girls met Backstreet Boys op tour zou gaan, heeft met name voor een mogelijk Amerikaans deel van de tournee voordelen, zo zegt AJ. „Spice Girls waren groot, maar hun succes bleef niet heel lang. Samen met een andere act op tour gaan zou betekenen dat ze grotere zalen kunnen boeken." De Backstreet Boys zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken, nooit uit elkaar gegaan. Zij brengen nog steeds albums uit en gaan zo nu en dan op tournee.

Mocht het allemaal doorgaan, dan zou de tour voor 2016 gepland staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.