Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 10 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Najib Amhali stopt met zijn verslaving

Najib Amhali gaat proberen te stoppen met roken. De cabaretier doet mee aan de tweede editie van Stoptober.

Lees ook: ‘Nieuw medicijn kanker: niet goed, geld terug’

Najib Amhali gaf donderdag samen met Dirk Zeelenberg en Gijs Staverman het startschot voor Stoptober, een initiatief van onder andere de KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds waarbij rokers in heel Nederland worden opgeroepen om in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Uit onderzoek van de Britse overheid blijkt namelijk dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen met de vervelende verslaving.

Steun 

Amhali was donderdag één van de eerste mensen die zich inschreef op de website stoptober.nl. Ook downloadde hij de Stoptober-app, waarmee deelnemers dagelijks aanmoedigingen en tips krijgen. „Nu heel Nederland weet dat ik ga stoppen, kan iedereen mij er ook op aanspreken en mij steunen. En hopelijk kan ik anderen weer tot steun zijn”, zegt de cabaretier zelf over het stoppen.

Verlost van het roken

Aan de eerste editie van Stoptober deden vorig jaar ruim 38.000 mensen mee. Uit een enquête na afloop van het initiatief bleek dat 74% van de deelnemers de volledige 28 dagen heeft volgehouden. Eén van hun was Divorce-acteur Dirk Zeelenberg. „Het is best zwaar, maar als iedereen het tegelijk doet en rokers en niet-rokers elkaar helpen, dan gaat het lukken!”

Rokers die mee willen doen met Stoptober kunnen zich vanaf nu aanmelden op stoptober.nl en de gratis app downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.