Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 10 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam wil opnames Homeland binnenhalen

De gemeente Amsterdam wil de opnames van de Amerikaanse tv-serie Homeland naar de hoofdstad halen. Dat zegt Simon Brester, die als filmcommissioner de stad Amsterdam vertegenwoordigt in de filmwereld.

Paar dagen

„Ik weet dat de makers van Homeland voor het volgende seizoen in Europa rondkijken voor mogelijke opnamelocaties. Wij gaan zeker proberen om hen naar Amsterdam te halen. Al is het maar voor een paar dagen", aldus Brester.

LEES OOK: Homeland krijgt vijfde seizoen

Vorige week werd bekend dat het vijfde seizoen van de prijwinnende serie met Claire Danes in de hoofdrol zich naar alle waarschijnlijkheid in Duitsland zal afspelen. In het komende seizoen zullen zaken als terrorisme en veiligheidsvraagstukken aan bod komen.

Netflix

Dinsdag verscheen het bericht dat ook Amerikaanse videodienst Netflix plannen heeft om een nieuwe serie in Amsterdam te situeren. Dat blijkt niet helemaal waar, zo laat Joris Evers, Vice President en Head of Communications for Europe van Netflix​ aan Metro weten. “We zijn altijd op zoek naar goede verhalen om te laten zien op Netflix, maar we hebben op dit moment geen specifieke plannen voor een Nederlandse productie.”

Simon Brester van de gemeente Amsterdam: "Op dit moment staat er vanuit Netflix inderdaad niks specifieks op stapel in Amsterdam, maar vanuit de film en tv-wereld zijn er wel de hele dag positieve reacties op het eerdere bericht binnengekomen. Het is bemoedigend dat het zoveel losmaakt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.