Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 10 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Gebruikte theezakjes? Dit kun je ermee doen!

Wat doe jij na het zetten van een lekkere kop thee met het theezakje? Juist. Dat verdwijnt in de prullenbak. Zonde! Je kunt die zakjes namelijk nog voor veel dingen gebruiken. Wat dacht je van pasta op smaak brengen of muizen verjagen met theezakjes? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Pasta op smaak brengen

Een gebruikt theezakje leent zich perfect voor het op smaak brengen van voedsel, denk bijvoorbeeld aan pasta. Hoe? Pannetje water op het vuur, theezakje erin. Zodra het water kookt, haal je het theezakje eruit en voeg je de pasta (of mie, rijst o.i.d.) toe. Pasta is vooral lekker met groene thee en rijst gaat goed samen met jasmijn- of kamillethee. Het is absoluut het proberen waard, toch?

Nare geurtjes

Weg met geurkaarsjes! Gebruikte theezakjes zijn perfect tegen vervelende geuren in huis. Leg de zakjes op stinkplekjes in het huis. De kattenbak, de koelkast en de bodem van de prullenbak hebben nog nooit zo lekker geroken. Ideaal!

Geen muizen meer

Zeg vaarwel tegen die niet zo diervriendelijke muizenvallen en veel te dure korrels, want gebruikte theezakjes jagen muizen weg. De diertjes hebben namelijk een hekel aan de geur van thee. Verstop de zakjes dus in alle hoeken en gaten van je huis en je zult hoogstwaarschijnlijk geen last meer hebben van de beesten.

Zachte huid

Wist je dat thee vol zit met antioxidanten? En wist je dat die antioxidanten nogal goed zijn voor je huid? Dus: laat een bad vol lopen met lekker warm water, gooi je gebruikte theezakjes in het water en chillen maar! Je stapt gegarandeerd uit bad met een zijdezacht huidje.

Huidirritaties

Gekoelde, vochtige theezakjes zijn een natuurlijke manier om huidirritaties te verzachten. Vermoeide ogen? Verbrand door de zon? Blauwe plekken? De vochtige theezakjes zullen je huid meteen beter doen aanvoelen.

Poetsmiddel

Aan poetsen hebben de meeste mensen een ontiegelijke hekel, maar misschien verandert dat wel met deze tip. Gebruikte theezakjes dienen namelijk ook prima als schoonmaakmiddel. Vul een emmer met warm water, voeg er een paar gebruikte theezakjes aan toe en poetsen maar! Je houten vloer krijgt ineens weer glans en vingerafdrukken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.