Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Radiouitzending 3FM voor en over doven

3FM gaat zondag een radiouitzending voor en over doven maken. De dj’s Barend (van Deelen) & Wijnand (Speelman) zitten achter de knoppen.

Vragen die onder meer zullen worden beantwoord zijn ‘wat weet jij eigenlijk van doven en slechthorenden?’ ‘Kunnen doven überhaupt van muziek genieten?’ ‘En wat voor soort muziek vinden zij dan fijn?’

Implantaten

In de uitzending zijn de 20-jarige Vera en Jarzhinio (31) aanwezig. Vera werd doof geboren, maar kan sinds twee jaar door implantaten geluiden opvangen. Vorig jaar kreeg zij een concert op maat van Kyteman. Beelden zie je hier:

Jarzhinio werkt voor de Stichting Skyway en zet zich in voor het internationale muziekevenement Sencity. Dit evenement wordt op 7 maart georganiseerd in TivoliVredenburg in Utrecht en is voor doven, slechthorenden én horenden.

Lees ook: Hazesmusical voor doven.

Barend en Wijnand in een persbericht: ,,Met onze uitzending willen we onwetendheid bij mensen wegnemen en zo meer begrip kweken voor doven en slechthorenden."

Online volgen

Naast gesprekken met Vera en Jarzhinio wordt er live opgetreden door Bade. De muziek wordt middels gebaren vertaald door de SignDancers. De uitzending is online te volgen via 3fm.nl/live (18.00 – 20.00 uur).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.