Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 3 feb 2015

Boek zieke Laura Maaskant verwerkt tot theatershow

De autobiografie LEEF! van de ongeneeslijk zieke Laura Maaskant, wordt een theatervoorstelling. Actrice Jamie Grant weet al dat ze de solovoorstelling in het voorjaar van 2016 gaat spelen. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Grant (28), bekend van de tv-series Flikken Maastricht en In Therapie, speelt de rol van de 20-jarige ernstig zieke Laura Maaskant, die besluit zichzelf niet te laten behandelen maar optimaal te genieten van de tijd die haar nog gegeven is.

Leven vieren

Maaskant schreef een boek over de inzichten die zij opdeed toen bij haar een ongeneeslijke vorm van kanker werd vastgesteld. Ze kijkt uit naar het theaterstuk: ,,De voorstelling zal een aanroep zijn het leven te vieren en te leven in het nu. Jamie kan daarvoor niet beter gecast zijn.”

In LEEF! (uitgeverij Ten Have) vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose kanker die ze op haar vijftiende kreeg. Na een intensief behandeltraject lijkt ze genezen, en pakt haar leven weer op. Ze maakt haar vwo af en gaat studeren in Amsterdam. Maar dan keert de kanker na vier jaar terug.

De prognose is onzeker, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucketlist, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk.

Genieten

LEEF! wordt een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar ook over leven in het nu en optimaal genieten, meldt producent Solo Stories. De voorstelling is gebaseerd op het boek, alsmede op interviews met Maaskant en door haar nieuw geschreven teksten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boek zieke Laura Maaskant verwerkt tot theatershow
Sluiten