Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 3 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Monopoly maakt versies met echt geld

De echte Monopoly-fan zal er altijd al van gedroomd hebben het spel te spelen met echt geld. Voor 80 gelukkige kopers wordt dat binnenkort werkelijkheid. Voor het 80-jarige jubileum van de eerste verschijning van Monopoly in Frankrijk, worden 80 Monopoly-spellen gemaakt met echt geld. Dat meldt Business Insider.

30.000 dozen

De 80 winnende dozen zitten verstopt in 30.000 verschillende dozen van verschillende varianten van het spel: Monopoly classic, junior, electronic en vintage.

Slechts een van die acht games pakt een flinke geldprijs. Hierin zijn alle biljetten vervangen door echt geld, goed voor een financiële meevaller van 20.580 euro.

Nog eens 10 spellen zullen vijf echte 20-eurobiljetten, twee 50-eurobiljetten en een 100-eurobiljet bevatten. In 69 spellen zit een wat bescheidener prijs verstopt met vijf 10-eurobiljetten en vijf 20-eurobiljetten.

Iets speciaals

“We wilden iets speciaals doen”, vertelt Florence Gaillard, manager bij Hasbro France, die maandag naar buiten bracht dat de dozen de deur uit zijn. “Toen we onze Franse klanten ernaar vroegen, vertelden ze ons dat ze graag echt geld in de doos zouden willen zien”, vervolgt hij.

De Monopoly-biljetten werden in het geheim vervangen door echt geld in het kleine plaatsje Creutzwald, in het oosten van Frankrijk. Daar worden de games verpakt voor ze door heel Frankrijk worden vervoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.