Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 15 jan 2015 / 09:10 uur

Prijzen voor Down The Rabbit Hole en Arctic Monkeys

Het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole is uitgeroepen tot beste nieuwe festival. Dat gebeurde woensdag tijdens de uitreiking van de European Festival Awards op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag in De Oosterpoort in Groningen.

Beuningen

Op de eerste editie van Down The Rabbit Hole kwamen afgelopen jaar zo’n 10.000 bezoekers af. Onder meer The Black Keys en MGMT traden op. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 28 juni in Beuningen.

Arctic Monkeys mag zich beste hoofdact noemen en heeft de prijs voor beste festivalnummer binnengesleept met R U Mine. De Britse band was onder meer op Pinkpop en Rock Werchter te zien.

Lees ook: minidocumentaire Arctic Monkeys.

Het Hongaarse Sziget is volgens de stemmers het beste grote festival en het Britse Glastonbury heeft het beste programma. Het favoriete festival van artiesten is het Spaanse Primavera Sound.

Innovatie

Het was woensdag de zesde keer dat de jaarlijkse European Festival Awards werden uitgereikt. Nederland sleepte nog een award binnen: de prijs voor innovatie op het gebied van gezondheid en veiligheid is toegekend aan Mojo/Loc.

België viel drie keer in de prijzen: I Love Techno is verkozen tot beste indoor festival, Live Nation België tot promotor van het jaar en artiest Stromae tot beste nieuwkomer.

Hieronder zie je het ‘beste festivalnummer’ afgelopen jaar op Pinkpop in Landgraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Prijzen voor Down The Rabbit Hole en Arctic Monkeys
Sluiten