Job Halkes
Job Halkes Binnenland 6 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Zin om te schaatsen in Rotterdam? Hier ligt ijs

Nu ook de temperatuur omlaag gaat, begint bij steeds meer mensen het schaatsbloed te stromen. Maar voor schaatsen op natuurijs is het nog net niet koud genoeg en de temperatuur gaat ook weer omhoog helaas. Gelukkig zijn er diverse baantjes open waar je wel kunt krabbelen over het ijs. Metro zet er een aantal op een rij:

Toepad
De grootste tijdelijke schaatsbaan in de regio is te vinden bij hockeyclub Leonidas aan het Toepad. Op deze 400 meter lange indoorbaan kun je rondjes rijden tot je een ons weegt. De baan is elke dag open van 9.00 uur in de ochtend tot 22.00 ’s avonds. Alleen op zondag gaat gaan de deuren twee uur eerder dicht. Nog tot en met 1 maart kun je hier terecht. Heb je geen schaatsen, geen probleem. Die kun je ter plekke huren. De kosten om binnen te komen bedragen 5,50 euro.

Schiedam
Waar je ook goed terecht kunt, is Schiedam. Op het Bachplein is namelijk Winterland, een ijsbaan met een oppervlakte van 850 vierkante meter, neergezet. Dagelijks kun je er terecht vanaf tien uur in de ochtend tot laat in de avond. Wie even uitgeschaatst is kan genieten in de retrohoek van de bar gaan bijkomen met een warme chocomelk met slagroom. Een hele dag schaatsen kost je 7,50 euro en daar zit de huur van schaatsen of ijzertjes bij. Je kunt nog tot eind januari terecht.

Spijkenisse
Wie in Spijkenisse woont, moet nog even geduld hebben. Als Winterland in Schiedam afgelopen is, dan strijkt de ijsbaan van 850 vierkante meter neer in het stadshart. Tegenover het Raadhuis kun je dan voor 7,50 euro je een hele dag uitleven. Net als in Schiedam zit de huur van schaatsen inbegrepen. Naast schaatsen is er ook hier genoeg te beleven, zoals spelletjes voor kinderen en een bar waar je kunt genieten van een warm drankje.

Rotterdam-Zuid
Een grote ijsbaan is er dit jaar niet op Zuid, maar wel twee gezellige kleintjes. Zo komt er naast kinderspeelparadijs De Ballebak in Charlois een ijsbaan. Vanaf woensdag aanstaande tot en met 15 januari kun je voor 7 euro zieren en zwaaien. Bij de prijs zit ook een kop soep, warme chocomelk of broodje knakworst inbegrepen. Ook café De Gouden Leeuw in Oud-IJsselmonde krijgt van 17 tot en met 24 december een ijsbaan voor de deur. De toegang is gratis.

Rotterdam-Noord
Ook op Rotterdam-Noord zijn wat kleinere baantjes te vinden deze maand. Van 28 tot en met 30 december is het Winter Wonder Lage Land in Prins Alexander, compleet met ijsbaan, sleebaan en koek- en zopie. Tot slot kunnen ijsliefhebber ook terecht in Delfshaven. Op het Middellandplein is het van 23 tot 30 december Winterfestival. Naast schaatsen is er onder meer muziek, oliebollen en warme chocomelk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.