Beste wereldleiders,

Sylvia Peters 21 okt 2016

Hebben jullie er ooit wel eens over nagedacht in welke bevoorrechte positie jullie je bevinden? Jullie hebben stuk voor stuk een flink stuk grond waar jullie de scepter over mogen zwaaien. Natuurlijk kunnen jullie niet alle beslissingen alleen nemen, maar jullie zijn wel de vertegenwoordigers van het standpunt van jullie land. Ik denk daarom dat jullie je ook als een goed leider moeten gedragen. Je moet de belangen vertegenwoordigen van het land met zijn inwoners waar jij de ‘big boss’ van bent. Dat noemen ze ‘werken vanuit een visie’ en laten we voor het gemak even stellen dat het welzijn van jouw burgers je visie moeten zijn. Het is belangrijk dat jij hierin jouw rol begrijpt, anders zit je op de verkeerde plek.

Wij verlangen van een goed leider integriteit, je moet eerlijk en betrouwbaar zijn. Daarnaast heb je ook een voorbeeld functie en je hebt de drive om ons te motiveren en te verenigen. Een land waar de inwoners zich happy voelen, zal positieve gevoelens creëren wat doorwerkt op alle vlakken, dus ook op het economische en sociale vlak. Stel je toch eens voor dat jullie dat allemaal voor elkaar zouden kunnen krijgen, wat zou de wereld er dan anders uitzien.

Helaas voldoen de meeste van jullie niet aan het beeld van een echte wereldleider. Veel van jullie hebben een ander belang. Een economisch voordeel, macht, godsdienst, grond of wat voor andere redenen dan ook. Dit belang stellen jullie boven het belang van de burgers. Sterker nog, sommige van jullie vechten het zelfs over de hoofden van onschuldige mensen uit. Dreigende uitspraken naar andere landen, schennis van mensenrechten, het gebruik van verboden wapens en een overdosis machtsvertoon zorgen dat de wereld op dit moment verschillende brandhaarden kent. Er is maar weinig nodig om een flink vuur te ontketenen en hier zit niet één van jouw onschuldige burgers op te wachten.

Volwassen mensen onder elkaar horen een vreedzame oplossing te zoeken en een goed leider kan ook prima samenwerken. Wat wij willen is dat jullie je als wereldleiders verenigen, aanpakken wat echt belangrijk is en niet gaan voor het eigenbelang. Jullie zijn in de positie om de mensheid te beschermen en als je een groot leider wilt zijn, dan doe je dat ook. Zo niet, dan ben je gewoon een egoïstische en narcistische flapdrol die zijn titel niet waard is.