Het grootste en gevaarlijkste geloof ter wereld.

Peter72932 12 feb 2016

Er zijn op de wereld veel verschillende geloven, de meest bekende en besproken geloven zijn het Christendom en de Islam deze laatste wordt momenteel als het gevaarlijkste geloof bestempeld.

Maar deze en bijna alle andere geloven hebben samen een nog veel groter en gevaarlijker geloof, namelijk het geloof in GELD.

Bijna ieder persoon op deze wereld gelooft dat geld de oplossing is voor alle problemen, dat als je genoeg geld zou hebben dat alles beter zou worden. Maar niets is minder waar.

Probeer nu eens voor jezelf in te denken dat er geen geld was, of welk ander ruilmiddel dan ook, dit zou betekenen dat alles gratis verkrijgbaar zou zijn. Ook de technologieën welke we nodig hebben om te innoveren zou gratis beschikbaar worden waardoor we alles sneller kunnen ontwikkelen.

Nu worden producten nog zo gemaakt dat ze maar een relatief korte levensduur hebben om de simpele reden dat als je iets zou maken wat een leven lang mee zou gaan je het bedrijf kunt sluiten zodra je iedereen op de wereld hebt voorzien van dit product. Als je zorgt dat er een korte levensduur op een apparaat zit betekend dat je altijd werk blijft houden om deze versleten apparaten te vervangen.

Nu besteden we ons leven voornamelijk om geld te verdienen om van te kunnen leven.

Grotendeels van deze werkzaamheden zouden overbodig worden als er geen geld meer zou bestaan. We zouden onze tijd beter kunnen besteden aan het ontwikkelen van betere apparatuur om ons het werk uit handen te nemen.

Werkloosheid is geen probleem maar juist vooruitgang, het betekend dat er minder werk is en dat we meer van onze vrije tijd zouden kunnen gaan genieten. We zouden ons niet druk hoeven te maken om rekeningen, belastingen en werk.

Ik heb uitgerekend dat we nog maar tussen de 4 en de 10 uur per week hoeven te werken als we al het nu zinloze werk zouden stoppen en alleen al het werk nog zouden doen die voor de mensen, dieren en de planeet belangrijk zijn.

Producten worden dan ontworpen op duurzaamheid, wat niet alleen betekend dat het langer mee zal gaan maar ook beter voor het milieu is.

Medicijnen zullen beter ontwikkeld worden zodat ze ons echt gezond houden/maken en niet zoals nu een halve werking hebben of zelfs ziek van blijven/worden.

Zo zijn er tal van dingen welke beter ontworpen zullen worden als we niet meer afhankelijk zijn van geld.

Durf nu te dromen en zie dat jou dromen in het niets zullen vallen bij de ongekende mogelijkheden van een wereld zonder geld.