De strijd van nieuwsmedia tegen ” onrecht” .

Harrie Schröder 16 jan 2017

Onze Paul de Leeuw toch ,hij probeerde in Amerika een taxichauffeur te overtuigen dat Trump niet deugt.

In zijn column in de Gelderlander van veertien januari probeert de Leeuw een, in zijn ogen een domme , New Yorker taxichauffeur voor te houden dat” wij” in Europa bezorgt zijn over hun keus voor Trump.
Met als eindconclusie dat, en om zijn gelijk maar te halen , er in een rapport staat dat Trump Russische hoeren heeft laten pissen op een bed! Zo hoor ik dan onze Leeuwtje denken “dat heb ik toch maar mooi gezegd”.
Tja Paul is altijd al een populist geweest die uit naam van ons Allens naam denkt te moeten spreken. Als er iemand is die gebruikt maakt van populisme… dan mag de heer de Leeuw eens opnieuw zijn programma’s bekijken en zich toch in alle gemoed afvragen , wie heb ik hier nu eigenlijk voor de gek en wie is de aaibare volksheld in zijn programma’s.

In diezelfde Gelderlander met als kop “Pvv maakt zich schuldig aan blanke slavernij” stond ook een twee pagina’s grote opsomming van twee Pvv medewerkers die de werkomstandig heden in de Pvv fractie beschrijven en dat men nu ziek thuis zit.
Het is geen interview met de medewerkers maar gewoon een stuk geschreven door een verslaggever van de Gelderlander die schijnbaar twee donkere medewerkers bedoeld die onderdrukt worden door blanke want anders schrijf je niet “blanke slavernij”.

Verderop in de krant een interview met Freek de Jonge waar diens mening ook wordt gevaagd over Trump en natuurlijk Freek kennende is deze afkeurend over Trump en dat is ook niet erg we leven in gelukkig een vrij land.

En wat opvalt is dat de Gelderlander maar ook bijvoorbeeld Nieuwsuur van de NPO zich opnieuw niet onafhankelijk opstellen ten opzichte van bepaalde politici.
Nieuwsuur wilde b.v. de goede en mislukte besluiten van Obama laten zien dus de goede besluiten van Obama liet men zien en helaas men was door de zendtijd heen verviel de reportage van mislukte besluiten van Obama?
Toch hebben de media weinig geleerd van de afgelopen tijd ; Brexit , Trump , opiniepeilers die er naast zaten enz.
Want laten we zeggen dat alles waar is wat de media brengen ,dan is alles andersom ook waar en mag er openlijk over worden gepraat want selectief shoppen is niet erg maar vooringenomen shoppen is alleen maar dommigheid.

Onze Gelderlander eens met de Graafschapbode een krant waar je met genoegen het regionale nieuws en weetjes met plezier las is toch wel? Tja..ach het was maar een proef van zes wekenkrant.