Marktwerking in de zorg , is gewoon heel stom !

erik46 18 aug 2016

De zorg is in Nederland is de grootste werkgever. Het gekke is dat dit kabinet van PVDA en VVD de hele sector kapot heeft gemaakt. Er moest marktwerking komen, ziekenhuizen moesten met elkaar concurreren, want dan werd het voor de patiënten en de staat goedkoper. Alle ziekenhuizen moesten apart en zelfstandig de inkoop van medicijnen doen want dat is marktwerking. De medicijnen werden op die manier alleen maar duurder, want je staat natuurlijk veel sterker als je de inkoop van medicijnen doet met 10 ziekenhuizen tegelijk dan dat alle ziekenhuizen dat alleen doen.
De GGz wordt helemaal kapot bezuinigd, terwijl de wachtlijsten voor mensen die echt hulp nodig hebben steeds langer worden. Dit komt door het feit dat er minder plaatsten zijn binnen de instellingen en dat er personeel wordt ontslagen door de bezuinigingen. Het gevolg is dat te veel mensen nog thuis of op straat verblijven die niet de behandeling krijgen die ze nodig hebben, waardoor situaties ontstaan die niet wenselijk zijn.
Onze ouderen moeten langer thuis wonen, dat is namelijk een stuk goedkoper dan dat ze worden opgenomen in een verpleeghuis of bejaardenhuis. Maar de hulp die veel van deze mensen nodig hebben wordt gewoon wegbezuinigd of gemeentes onthouden mensen gewoon deze zorg, wat helemaal slecht is omdat gemeentes toch een zorgplicht hebben voor hun inwoners…… In thuishulpland wordt de ene rechtszaak na de andere rechtszaak aangespannen en de meeste rechtszaken worden door de burgers gewonnen. Het gevolg is dat gemeentes vaak meer geld kwijt zijn aan advocaatkosten enz. dan dat ze gewoon meteen de thuishulp hadden gegeven.
We moesten allemaal een zorgverzekering afsluiten bij de grote verzekeringsmaatschappijen, want dan werd het allemaal goedkoper dan dat de staat het bleef doen. Nu zijn we 10 jaar verder en wat blijkt , onze zorgverzekering wordt alleen maar duurder elk jaar. We betalen steeds meer eigen risico en de prijs van de verzekering stijgt of ze kleden het basispakket zo uit dat je er eigenlijk niets aan hebt.
Ik kan nog wel even doorgaan maar onze zorg is helemaal naar de haaien. Ik hoop dat als ik straks zorg nodig heb, die ook is voor mij maar ik heb een hard hoofd in als niet snel iets gebeurt. Daarom heb ik me aangesloten bij het Nationaal Zorgfonds, een zorgfonds met tandarts, ggz en fysiotherapie in het basispakket en geen eigen risico, sluit je ook aan kijk op www.nationaalzorgfonds.nl, al 100.000 burgers hebben zich aangesloten.