Blues in Villa Pardoes

Contactclown Doeke 6 mrt 2017

BLUES IN VILLA PARDOES

Het is echt iedere keer weer heerlijk om bij Villa Pardoes te mogen spelen. Wat zijn het toch allemaal lieve kinderen met hun families en wat hebben ze deze vakantieweek toch verdiend.

Contactclown Doeke komt bij Villa Pardoes, regelmatig op de zondagmorgen, voor een verrassingsbezoek.

Als Doeke de kinderen tegenkomt, speelt ze in op de situatie. Soms nemen de kinderen haar mee of gaan ze samen ergens “spelen”.

Een voorbeeldje:

Ik word in een woning binnen gevraagd en omdat ik eigenlijk constant neurie hoort de oudste zoon van 15 jaar dit en zet gelijk in.

Ik voel dat dit een muzikale familie is. Mama komt er bij en begint ook mee te zingen, vervolgens sluit de rest van de familie ook aan.

We staan in een grote kring, samen te zingen en te dansen, knippen ritmisch met de vingers en voelen ons als een koor. De een na de ander doet een solo….heel muzikaal.
Denk hierbij een beetje aan blues-jazz.

Dit is ZO GAAF!!!

Het kindje waar het om draait glundert en doet ook enthousiast mee.
Dit is écht een moment van “samen zijn” en zo is dit dus weer zo’n mooi en waardevol contact.

Even later loop ik over het gangpad en volg het slakkenspoor.

De jongen van 15 loopt een stukje verderop voorbij, knipt met zijn vingers en is aan het neuriën ……de sfeer is blijven hangen…bij hem maar ook bij mij.

Annet Bouwmans – is Contactclown Doeke – een clown in de zorg

Zij speelt en werkt in de zorg voor kinderen en volwassenen met een ernstige ziekte of een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Het doel is om hun extra aandacht te geven door middel van een liefdevol en intens contact.
Door dit vrolijk, speciaal en persoonlijk contact kan isolement en/of eenzaamheid voorkomen worden.

Een clown in de zorg speelt in op de situatie, de stemming en het gevoel van de ander en zo kunnen er bijzondere, leuke maar soms ook ontroerende en emotionele momenten ontstaan.

www.contactclowndoeke.nl