Ik hou zo van de zomer!

Brenda Berghmans 31 aug 2017

Wat hou ik van de zomer!

Oh wat hou ik van de zomer, wanneer ik door het raam van mijn bedufte en benauwde kantoor naar buiten kijk. Wanneer de geneugten des levens mij een vrijheid gunnen om heel even weg te zijn van de steeds weerkerende cijfertjes en lettertjes.
Waar bijna gebeeldhouwde Michelangelo’s noest werken in het zweet huns aanschijns. Dit, meestal in een ontbloot bovenlijf, vanwege de warmte. Iets wat des winters zedig wordt bedolven onder een laagje stof meestal nog met een capuchon als ware het monniken die hun schoonheid angstvallig weghouden van enig vrouwelijk schoon, bang om aan de vleselijke lusten toe te geven of te bezwijken.
Waar, bij elke beweging die zij maken, de Michelangelo’s bedoel ik, elke spier zich duidelijk aftekent om zo tot een welhaast harmonisch geheel te worden in het beeldschone mannenlijf. Waar langzaamaan door de hoge temperaturen van de zon zich zweetdruppeltjes beginnen vormen die schitteren in het zonlicht als ware het pure diamantjes.
Waar zij met ontblote en onbehaarde torso’s prompt voorbij marcheren, zich niet bewust
van enig zedig en zijdelings bekeken worden door enkele lieve hardwerkende dames.
Oh ja ik hou van de zomer!
En ok, mijne heren, misschien choqueert het u, dat deze bloemlezing nu eens vanuit het andere geslacht vertrekt.
Maar ook wij, dames, kan ik u met enige stellige zekerheid mededelen, hebben vaak een oog voor lust (al draait menigeen van jullie dat nog wel eens om) , en smeden ook wij, vaak snode en misschien wel ondeugende plannetjes onder onze zo fraai gekapte hoofdjes. Ok, toegegeven, het barbarisme van het nafluiten is ons nog steeds erg vreemd maar enkele ondeugende blikken vanuit onze ooghoeken, al zal u heel veel moeite moeten doen om dit op te merken omdat wij daar héél bedreven in zijn, is voor de doorwinterde vrouw een kleine kunst, het enige dat u zal zien is dat wij erg geconcentreerd naar ons computerscherm zitten te turen waarbij misschien enkel een Monalisa – achtige glimlach zich om onze mond aftekent maar dat is al.
Dus, mijne heren , als u de temperaturen buiten op een zomerse dag nog eens vervloekt omdat u juist uitgerekend dan moet werken, denk dan eens aan het plezier dat je schenkt aan een dame die binnen in een duf kantoor moet zitten en niets anders heeft om naar te kijken dan haar computerscherm.
Oh wat hou ik van de zomer!!