Pandamania

ben schaafsma 18 jan 2017

Het is te hopen dat je van Panda’s houdt want 2017 wordt het jaar van Pandamania. De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya worden in het voorjaar in Ouwehands Dierenpark verwacht voor een logeerpartij van maximaal 15 jaar. Wu Wen is een vrouwtje en Xing Ya een mannetje.

Het leven in Nederland zal een stuk beter te dragen zijn dankzij Wu en Xing. De panda’s zullen ons in 2017 helpen om Volkert van der G. te vergeten die ons het bloed onder de nagels vandaan haalt. We zullen happy in de file staan omdat we aan de panda’s denken en misschien worden de verkiezingen ook wel dragelijk. Opeens lijkt Geert Wilders een beetje op een panda.

Maar zijn er dan wel genoeg panda’s om de irritatie van alle Nederlanders weg te nemen? Twee is dan aan de krappe kant. We hebben veel meer panda’s nodig! Maar extra panda’s zijn duur. De panda’s die volgend jaar naar het Ouwehands in Rhenen komen, kosten de dierentuin een miljoen euro huur per jaar aan China.

Misschien kunnen we iets ruilen met de Chinezen voor panda’s. Arjen Robben heeft al gezegd dat hij niet naar China wil, anders was dat een mooie ruil geweest. Maar hebben we nu echt al die molens bij Kinderdijk nodig? We kunnen er toch wel eentje ruilen voor een panda? Of er nu 18 windmolens staan of 19, dat merkt toch niemand. Ik kan mij ook voorstellen dat we van de vier hoofdgrachten in Amsterdam één afstaan aan de Chinezen. De Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht worden voorlopig toch niet meer gebruikt door het Nederlands Elftal.

Inmiddels is iedereen ook wel naar Madurodam geweest. Inpakken en ruilen voor een Panda! Ik denk dat de Chinezen ook wel zin hebben om Volendam over te nemen mét Jan, Nick en Simon uiteraard. Ze kunnen de Volendammers niet verstaan maar daar hebben wij ook nooit moeilijk over gedaan.

Zo kunnen we door het ruilen van zaken die wij te veel hebben de pandadichtheid in Nederland bevorderen zonder dat het ons iets kost. Misschien nog ééntje erbij ruilen: zouden de Chinezen zin hebben in een minister-president die altijd lacht?