Open brief aan Frans Timmermans

Antonie Niessen 31 aug 2015

Hoi Frans,

Aangezien ik een jaar of 5 ouder ben stel ik voor om elkaar te tutoyeren. Mij is geleerd altijd U te zeggen tegen ouderen, maar jij mag jij tegen me zeggen. Ik weet dat je een grote schare fans hebt, maar ik behoor niet tot die groep, Frans. Sorry. Eerlijk gezegd vind ik jou een poseur. Een man die bij iedere gelegenheid de aandacht op zichzelf weet te vestigen. Jij voelt naadloos aan waar politieke winst te behalen is. Dat deed je in de nasleep van de ramp met vlucht MH17 bij de VN, dat deed je in Brussel na het overlijden van Thé Lau, dat deed je op facebook toen Dick Nanninga was overleden en dat doe je keer op keer als er weer een aantal vluchtelingen op afschuwelijke wijze aan hun einde zijn gekomen.

Ik wil het ook even met je hebben over het begrip democratie. Aangezien jij werkzaam bent binnen het on-democratisch tot stand gekomen Europa lijkt me dat wel op z’n plaats. Ik hoef jou niet uit te leggen dat de Nederlandse bevolking in 2005 in ruime meerderheid ”NEE” heeft gezegd tegen de Europese Grondwet en dat Jan-Peter Balkenende en zijn kornuiten in 2007 een nieuw referendum hebben tegengehouden. Eigenlijk deed Balkenende IV toentertijd hetzelfde als Alexander Pechtold nu. Roepen dat Europa te complex is. Bang zijn voor de tegenstand van het volk. Het volk dat zij en jij vertegenwoordigen, Frans. Dat heet schijndemocratie en als sociaal-democraat in hart en nieren behoor jij dat af te keuren. Jij niet. Jij neemt gewoon zitting in die on-democratische organisatie en doet alsof er niets aan de hand is. Foei, Frans.

Nu wil je vluchtelingen hierheen gaan halen. Alsof het hier nog niet druk genoeg is. Weet je waar ik nou benieuwd naar ben, Frans ? Hoeveel politici hebben een vluchteling in huis ? Nog sterker : hoeveel vluchtelingen zijn er binnen het gezin Timmermans opgenomen ? Ik denk dat de vraag stellen de vraag beantwoorden is. In je hart ben je een prima kerel, maar jouw idealisme is niet meer van deze tijd. Het wordt tijd dat jij de realiteit onder ogen gaat zien en de realiteit is dat Nederland steeds meer van zijn eigen identiteit aan het verliezen is. Dat ons Nederland straks niet meer bestaat. Als een gedrocht van een orgaan van de VN gaat bepalen hoe wij in ons eigen mooie landje met een kinderfeest moeten omgaan is het tijd om op te staan, Frans. Dan wordt het tijd om te tonen dat je een Nederlandse politicus bent en niet het schoothondje van Juncker.

Succes, ouwe carrièretijger.