Madelon de Goffau
Madelon de Goffau Televisie 16 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Jury Vandaag Inside kraakt eigen quiz af: ‘Niveau is belabberd’

Het moet een opwarmertje zijn voor een avond vol EK-nieuws, maar de Vandaag Inside Oranje Quiz lijkt eerder een domper te zijn. Zelfs de jury van de quiz heeft er weinig positiefs over te zeggen, zo blijkt uit de aflevering van gisteravond. „Dieptepunt van het programma.”

De voetbalavond aftrappen met de trouwe fans van Vandaag Inside, dat is het idee van de Vandaag Inside Oranje Quiz. Sinds vrijdagavond nemen vaste kijkers plaats op de plekken van Johan Derksen en René van de Gijp en gaan ze met elkaar de strijd aan over Vandaag Inside-weetjes. Later op de avond blikt het vaste drietal terug met Vandaag Inside Oranje.

‘Dieptepunt’ volgens Vandaag Inside jury

Jurylid Bas Nijhuis ziet met lede ogen aan hoe de ene na de andere vraag onbeantwoord blijft. „Het niveau is belabberd”, zegt hij. „Met de makkelijke ronde staan jullie allemaal op twee punten.” Volgens Nijhuis is dat het „dieptepunt van het programma”.

En ook quizmaster Genee is niet zo onder de indruk van zijn tafelgasten. „Toch best lastig nog hè?”, zegt hij tegen de deelnemers. „Waar kwam dat door? Het gaat helemaal nergens over deze quiz hè, het slaat helemaal nergens op.”

Voor de deelnemers is het even inkomen, leggen ze uit. „Je moet zo snel denken.”

Twijfel over deelnemers

Het niveau valt de presentator en jury zo tegen dat Genee zich hardop afvraagt of de deelnemers wel verder mogen spelen. „Moeten ze weg of kunnen ze door?”, vraagt hij aan Nijhuis. „Nou ik twijfel, moet ik zeggen.”

Ook het publiek thuis lijkt geen fan te zijn van de quizversie van Vandaag Inside. Zo keken er naar de eerste aflevering op vrijdagavond slechts 245.000 kijkers, zo meldt de TV-gids, terwijl het reguliere programma toch regelmatig richting de miljoen kijkers gaat. De online reacties van de kijkers winden er geen doekjes om: de Vandaag Inside Oranje Quiz is voor heen geen succes.

De Ochtendspits: ‘Om 07.00 uur heb ik er al een hele dag op zitten’

Verklaring kandidaat-minister Faber (PVV) stelt Omtzigt gerust: ‘Een hele goede zin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties