Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 7 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Deze Wie is de Mol?-kandidaten worden nú al het meest verdacht

Wie is de Mol? 2024 is van start en dat betekent dat de verdenkingen op social media je weer om de oren vliegen. Gisteravond werd de eerste aflevering uitgezonden, maar Molloten hebben nú al twee deelnemers in het vizier.

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? ging feestelijk van start op een kleurrijk plein in Mexico-Stad. Kandidaten kregen van een waarzegster de opdracht op zoek te gaan naar een topito, maar namen het daarbij (zonder het te weten) op tegen de Mol. Wie de Mol wist te verslaan, won een vrijstelling en dat lukte zes kandidaten: Tooske, Rian, Jeroen, Babs, Rosario en Kees.

6000 euro in ruil voor vrijstellingen

Maar lang waren de kandidaten niet in het bezit van deze vrijstellingen. Al in de volgende opdracht krijgen de anderen de kans om de vrijstellingen uit het spel te spelen, door op basis van gesprekken met elkaar te raden wie er allemaal een vrijstelling heeft verdiend. Het lukte dan ook om alle vrijstellingen weg te spelen, maar in ruil daarvoor verdiende de groep wel 6000 euro.

Het is de tweede opdracht waarin sommige kandidaten zich volgens kijkers van Wie is de Mol? verdacht maken. De deelnemers moesten werken van Frida Kahlo uit kisten halen, terwijl twee kandidaten een aantal schilderijen naschilderden. Babs en Rian kregen de opdracht om de creaties van hun medekandidaten te koppelen aan de originele werken. Maar dat verliep niet zo soepel als de bedoeling was. Kees, Anna en Tooske vonden maar twaalf van de 25 schilderijen, waardoor Rian en Babs in het duister tastten. Maar één van de schilderijen werd goed geraden.

Kees maakt zich verdacht in Wie is de Mol?

Het was volgens kijkers vooral Kees ver der Spek die zichzelf wel heel erg verdacht maakte tijdens deze opdracht. Hij moest cijfercombinaties voorlezen van een bewegend schilderij, terwijl Tooske en Anna deze cijfers in moesten voeren in een slot. Maar de opdracht bleek behoorlijk tegen te vallen. „Op een gegeven moment weet je natuurlijk ook niet meer welke nummers je al hebt geroepen”, verklaart Kees zijn gestuntel. En ook het feit dat hij zijn leesbril niet bij zich had, werkte volgens hem niet mee.

En dat vinden kijkers van Wie is de Mol? behoorlijk verdacht. „Voor mij is Kees nu al nummer 1. Met zijn ‘ik blijf wel hier staan want ik heb mijn leesbril niet bij me’”, schrijft een kijker op X. En ook de eerste opdracht met de waarzegster zou een verwijzing zijn naar Kees als Mol. „Ik ben net Kees van der Spek, vertrouw geen buitenlandse waarzeggers. 100 procent is er dus iets mee en je bent opgelicht als ‘eigenaar’ van een vrijstelling. Deze opdracht is een hint naar Kees van der Spek”, aldus een kijker op X.

De verjaardag van Anna

Maar Kees is niet de enige die verdacht wordt. Ook Anna Gimbrère zou volgens veel kijkers de Mol kunnen zijn. Zij is namelijk op 6 januari jarig en de oplettende kijker viel het op dat er iemand met een verjaardagballon rondliep op het feest in de eerste opdracht. „Een Happy Birthday-ballon in de aflevering. De uitzending is op 6 januari. Anna Gimbrère is op 6 januari jarig. Is Anna de Mol?”, vraagt een kijker zich af.

En ook het feit dat Anna, die net als Kees verantwoordelijk was voor het openen van de slotjes tijdens de tweede opdracht, er weinig van bakte vinden veel kijkers verdacht. „Dat zowel Anna als Kees niet begrepen welke code bij welk slotje hoorde, terwijl ze allebei onderzoeksjournalist zijn… Dat vond ik verdacht.”

Het zijn dan ook Kees en Anna die bij de kijkers bovenaan het lijstje van verdachten staan. Allebei worden ze door 19 procent van de kijkers verdacht. Jeroen Spitzenberger staat op plek twee met 12 procent.

Het is uiteindelijk artiest Babs Schutte die aan het eind van de eerste aflevering het veld moet ruimen, al is er misschien een mogelijkheid om terug te keren in het spel. Na het afscheid kreeg ze plotseling een topito in haar handen geduwd en had de waarzegster nog een boodschap: die topito zou in de toekomst nog weleens van pas kunnen komen…

De hele aflevering van Wie is de Mol? kijk je terug via NPO Start.

Met dank aan ‘mooie dame’ en Bouke Scholten is Elvis Presley nog springlevend

Weeronline: schaatsen op opgespoten natuurijsbaan zekerheid

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties