Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Huis Vol-kijkers lachen om chaotisch klus-tafereel familie Cudogham: ‘Verven met kinderen en niet knoeien?’

Een Huis Vol-kijkers konden gisteravond behoorlijk lachen om de kluspraktijken bij de familie Cudogham. Vader Iven liet de jongste kinderen het trapgat schilderen en boorde zelf dwars door de muur heen.

Het gaat er bij de Een Huis Vol-families regelmatig nogal chaotisch aan toe. Eerder kregen kijkers behoorlijke stress van de kampeervakantie van de familie Blom. En dit keer zorgen de kluspraktijken van Iven Cudogham voor de nodige verbazing.

Familie Cudogham gaat klussen

Moeder Cynthia is met twee kinderen een nachtje naar Antwerpen en daar ziet vader Iven de gelegenheid om wat klusjes te gaan doen. Het trapgat moet geschilderd en er moet een plank aan de muur.

In de bouwmarkt gaat het er al ietwat rommelig aan toe. Zoon Seven moet zijn vader aan de maten van het bouwmateriaal herinneren. Terwijl Iven benodigdheden verzamelt, zijn zoon Kick en dochter Twiggy kwijt. Die blijken hoelahoepend met fietsbanden aan de andere kant van de winkel te zijn. „Heeft u kinderen? Niet doen”, zegt Iven tegen een verkoopmedewerker.

Kinderen schilderen, maar ‘zonder knoeien’

Iven zegt nog tegen zichzelf dat hij eigenlijk niet aan dit soort klussen moet beginnen. Eenmaal thuis geeft de vader al z’n kinderen een taak. Waaronder het verven van het trapgat. Hij vraagt zijn jongste kroost  om de boel netjes te houden tijdens het verven. Maar zoals ook kijkers al voorzagen, was dat een vrij ambitieus plan van Iven.

Iven gaat de plank ophangen met zoon Seven. Aan hem vraagt hij wat voor soort plug en boor hij moet gebruiken. Seven heeft overduidelijk geen idee waar zijn vader het over heeft.

Een Huis Vol-kijkers lachen om chaos

De verf blijkt uiteindelijk niet alleen op de muren van het trapgat te zitten. Ook op de trapbekleding, schilderijen en planten zit verf. En vader Iven boort dwars door de muur heen als hij de plank wil ophangen. Zoon Seven spot in een andere kamer een gat in de muur. „Daar hangen we wel een schilderijtje of tekening overheen”, aldus Iven.

Het lukt uiteindelijk om de plank aan de muur te krijgen. Vader Iven is zeer content. „Er mogen geen zware dingen op.” Moeder Cythia is er bij thuiskomt in ieder geval hartstikke blij mee.

Kijkers konden behoorlijk lachen om de klus-praktijken van de familie Cudogham, blijkt uit de reacties:

Je kijkt Een Huis Vol terug via NPO Start.

Een Huis Vol-families geven inkijkje in huishoudboekje (en bespaartips): ‘Verwarming uit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties