Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 9 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Benjamin is helemaal klaar met Joshua in Winter Vol Liefde: ‘Je bent dominant en manipulatief’

Nog geen week geleden zagen kijkers van Winter Vol Liefde dat Benjamin na een korte pauze weer terugverlangde naar Joshua, nadat hij eerder de kriebels van hem kreeg. Nu is de bom toch definitief gebarsten.

Winter Vol Liefde is de winterse spin-off van B&B Vol Liefde.

Ruzie tussen Benjamin en Joshua in Winter Vol Liefde

Boven het Zwitserse Belalp hebben donkere wolken zich samengepakt. Benjamin en Joshua hebben namelijk een fikse ruzie gehad. „Hij ging door het lint”, vertelt Benjamin aan zijn vriendin Anna. Joshua accepteerde volgens de horecaman niet dat hij in het gastenverblijf moest verblijven. „Hij schreeuwde aan de telefoon. Hij vond zichzelf belangrijker dan mij en dat is waar ik mijn grens trek. Joshua kan soms heel arrogant zijn en hij denkt dat hij beter is dan anderen.” Anna vindt dat Benjamin er een punt achter moet zetten. „Als iemand na zeven dagen aan de telefoon tegen me gaat schreeuwen, zou ik dat niet accepteren.”

Voor de camera’s vertelt Joshua zijn kant van het verhaal. „Ik had de verwachting dat ik eventjes naar boven zou gaan. Een gezellig avondje met een lekker wijntje, beetje kletsen over wat de dag heeft gebracht. Benjamin had daar even geen behoefte aan, die had behoefte om met zichzelf te zijn. Als je verliefd bent, gebeuren er heel veel dingen in je body. Het is van links naar rechts. Ik had het anders gewild. Ik had lekker naar boven gegaan, maar dat is ook liefde: elkaar soms even vrijlaten.”

Slecht nieuwsgesprek

Voor Benjamin is het zo klaar als een klontje: hij ziet geen toekomst meer. Nu moet hij het slechte nieuws alleen nog aan Joshua vertellen, maar die komt zelf al met een mededeling. „Ik heb een besluit genomen. Het ligt echt niet aan jou, jij bent een hele leuke gozer. Ik had dit nooit willen missen. Jij bent de enige waarmee ik dit wilde meemaken. Maar ik ga wel naar huis. Ik ga naar Nederland. De eerste reden is dat het voor mij best zwaar valt als je iemand leuk vindt en dat je ook nog met andere mannen date. Reden nummer twee is dat ik alles gezien heb hier, ik ben hier alleen nog voor jou. Ik vind het waardevol wat wij hebben en dat wil ik graag koesteren.”

Maar waar Joshua nog hoopt dat de twee elkaar in de toekomst nog zien, hoeft het van Benjamin helemaal niet meer. „Je hebt twee dagen een pauze gekregen om dezelfde redenen, omdat je het lastig vindt dat ik andere mannen date en je tijd voor jezelf nodig had. Ik denk dat het vooral is dat jij constant in controle wil zijn en dat is dit programma voor jou niet. Ik heb de touwtjes iets meer in handen dan jij. Daar heb jij moeite mee. Ik dacht dat jij terug zou komen met vernieuwde energie en ervoor zou gaan. Wat je nu beslist, is weer weggaan. Jij kunt je niet aanpassen aan een ander en jij wilt het graag hebben zoals jij het wil hebben. Jij bent daarin heel dominant. Ik gebruik het woord liever niet, maar een beetje manipulatief. Ik vind dat ook een dikke middelvinger naar mij toe. Dat is gewoon hoe jij bent en dat vind ik geen fijne eigenschap aan jou.”

‘Joshua-show’

Hij gaat verder: „Het is de Joshua-show op die manier. Jij vindt mezelf voor mijn gevoel belangrijker dan dat je mij vindt. Je zet jezelf op een voetstuk. Heel hard gezegd, maar jij gaat niet het beste in mij naar boven brengen. Ik zie dus ook verder geen toekomst. Ik wil ook niet in Nederland nog jouw leven bekijken.”

„Dat zie ik ook aan je. Dat is ook goed”, reageert Joshua. „Maar blijf alsjeblieft rustig. Ben je een beetje boos op mij?”

Benjamin had zich voorgenomen om niet te heftige dingen te zeggen, maar dat lukt niet helemaal. „Ik heb gewoon het idee dat je het niet begrijpt en niet luistert. Daar word ik een beetje bozig van.” Hij sluit af: „Wij zijn niet voor elkaar gemaakt. We gaan het hierbij laten.”

‘In mijn hart gesloten’

Ondanks de harde woorden houdt Joshua hoop op een reünie. „Ik heb mezelf heel erg leren kennen. Ik heb Benjamin leren kennen. Toch geloof ik erin dat we elkaar over een paar maanden echt wel weer even zien. Ik heb hem in mijn hart gesloten en als iemand in mijn hart zit, gaat hij er niet meer uit.”

Je kunt Winter Vol Liefde terugkijken via Videoland

Evi Hanssen maakt gehakt van Nederlandse lunch in De Slimste Mens: ‘Een broodje met plastic folie’

De Spaarrekening van Sander (34): ‘We verdienen netto ruim een ton’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties