Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 12 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Chateau Meiland-kijkers schrikken van chaotisch ontbijt in Code Rosé: ‘Grappig? Nee!’

De start van pension Code Rosé verloopt niet vlekkeloos voor de familie Meiland. Vorige week was nog te zien hoe het pension bekogeld werd met eieren en hoe er problemen waren met de vergunning. Deze week maken de Meilandjes er zélf echter een potje van, met het maken van het ontbijt voor de pensiongasten.

Van verbrande croissantjes, tot vieze kopjes met koffieresten…

Ontbijt maken gaat volledig mis

In een nieuwe aflevering van Chateau Meiland konden kijkers gisteravond zien hoe ontbijt maken voor pensiongasten misschien niet helemaal onder de talenten van de familie valt. Omdat de bakker niet op zondag levert, moeten de Meilandjes namelijk zelf aan de slag. En dat gaat op meerdere vlakken mis.

Zo legt Martien Meiland – zonder handschoenen – de broodjes en de croissantjes op de bodem van de oven, waarna al snel het brandalarm afgaat. Dit zorgt voor paniek bij de man des huizes, die in plaats van probeert te bakken zonder het brandalarm af te laten gaan, maar het alarm geheel afplakt. Tot verbazing van de kijkers. „Die reactie van Maxime bij het brandalarm. Hoezo toneelstukje van een kleuterklaskind?”, schrijft een kijker op X. Een ander voegt toe: „Dan maar het brandalarm afplakken… Straks is er weer brand. En dan?”

Naast verbrande broodjes en croissantjes en een piepend brandalarm, vinden de gasten ook nog eens koffieresten in hun koffiekopjes. Als ze dit aangeven bij Martien Meiland, haalt hij gewoon zijn schouders op. „Dat is helemaal niet zo erg.”

Chateau Meiland-kijkers verbaasd

Het chaotische ontbijt wekt grote verbazing op bij de Chateau Meiland-kijkers. „Heerlijke mensen hoor, maar wat voorbereiding en horecakennis opdoen is geen overbodige luxe”, schrijft iemand op X. „Is dat grappig? Om de broodjes zo in de oven te smijten en zonder handschoenen eruit te halen? Nee!”, voegt een ander toe.

Chateau Meiland terugkijken kan via KIJK.nl.

Donorbloed kan jaarlijks duizenden proefkonijnen redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties