Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Veel lof voor Davina Michelle bij Renze, die nieuw nummer ten gehore brengt

„Misschien wel de beste zangeres die we op dit moment in Nederland hebben”, zo introduceerde Renze Klamer Davina Michelle gisteren, die in de studio van de talkshow haar hit Heartbeat én een nummer dat tot gisteren nog nooit ergens te horen was, zong. Met haar fantastische band, weergaloze stem en energielevel waar je U tegen zegt, breekt ze ieder festivalpodium tot op de grond af.”

„Eén ding is duidelijk: Davina Michelle hoort bij de absolute top”, besluit Klamer. En de kijkers van zijn talkshow zijn het daar roerend mee eens, blijkt uit reacties op social media.

Davina Michelle zingt Heartbeat én nieuw nummer bij Renze

Zo’n anderhalf jaar geleden schreef Davina Michelle een nummer over opgroeien, en dat nummer was tot gisteravond nog nooit ergens te horen. „Het gaat over verantwoordelijk worden, van meisje naar vrouw groeien. De controle van je ouders een beetje verliezen en hoe dat impact heeft op een jongvolwassene”, legt ze uit. Haar gitarist Wesley Nuis zit naast haar en samen zetten ze de eerste tonen in van het nummer dat eigenlijk nog nergens uit is en pas op een album van volgend jaar terechtkomt. Grown Up Girl is een kwetsbaar, emotioneel liedje, met minder bombarie dan sommige andere nummers waarmee ze optreedt.

Maar die bombarie brengt ze dubbel en dwars de Renze-studio in wanneer ze Heartbeat zingt in de studio, inclusief ongeveer een dozijn trommels. De hele studio vult met muziek en ook het publiek swingt mee. Hieronder kun je het optreden zien:

‘Volgend jaar naar het Songfestival’

Elke artiest heeft fans en haters, maar één ding is vaak zeker wanneer Davina Michelle haar opwachting maakt in een talkshow. Op social media stromen de reacties binnen dat zij ‘de volgende inzending voor het Eurovisie Songfestival moet zijn’. Anderen kunnen maar geen genoeg krijgen van de zangeres en laten dat blijken ook. „Ongehoord goed”, klinkt het. „En ook zo sympathiek en bescheiden.” Vorig jaar trok de make-up van Davina Michelle bij Humberto vooral de aandacht van kijkers.

Een greep uit de reacties van gisteravond:

Je kunt Renze terugkijken via RTLXL.

Fred Teeven keert zich bij Op1 tegen kabinetsplannen alcohol: ‘Biertje moeilijker dan cocaïne’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.