Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 14 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Kijkers De Rijdende Rechter vallen over klagende buurvrouw: ‘Mag hopen dat ze schrikt als ze dit ziet’

Beter een goede buur dan een verre vriend, toch? Voor veel buren gaat dat niet echt op, maar er is nog een overtreffende trap. Buren die het écht niet met elkaar kunnen vinden of zelfs een flinke ruzie hebben, schakelen De Rijdende Rechter in. Gisteren was het de beurt aan Raina, uit Baarn. Maar of ze achteraf nog steeds blij is dat ze het programma heeft ingeschakeld…

Op sociale media uiten kijkers namelijk veel verbazing over de vrouw en juist steun aan haar buurman, waar zij een probleem mee heeft. Toch is de uitspraak van De Rijdende Rechter wél iets waar ze mogelijk voordeel uit haalt.

De Rijdende Rechter was gisteren het enige programma dat de miljoen kijkers aantikte. In totaal kropen 1,05 miljoen mensen voor de buis om mr. John Reid uitspraak te zien doen.

Klagende buurvrouw in De Rijdende Rechter

Het zit zo: zowel Raina als haar buurman Sander hebben een parkeerplek voor hun huis, maar Sander heeft geen auto. Dus zet Raina haar auto op haar plek, de bestelbus van haar man gaat op Sanders plek. Best schappelijk, zou je denken, maar er is meer aan de hand. Sander gebruikt zijn fiets namelijk regelmatig en vertrekt daarmee vanaf zijn voordeur en rijdt langs de twee auto’s. Nu denkt Raina dat hij daarbij hun auto’s bekrast en ze wil dat hij niet meer vanuit de voordeur vertrekt, maar achterom gaat.

Sander zelf heeft ook één en ander te klagen, want Raina filmt hem. Ze zegt zeker te weten dat hij de schade veroorzaakt en dat weet ze omdat ze een camera in haar tuin heeft opgehangen die ook op zijn tuin gericht is. Waar Raina wil „dat het verboden wordt dat hij zijn fiets hier neerzet”, wil Sander dat zijn parkeerplaats niet meer gebruikt wordt, zijn buurvrouw de camera weghaalt en dat zijn looppad vrij gehouden wordt.

Maar De Rijdende Rechter zou De Rijdende Rechter niet zijn als er geen akkefietje was. Zo was er onlangs een ‘gevaarlijke boom’ die ervoor zorgde dat een buurman een vogelkooi naar zijn buren gooide. Raina en Sander houden het bij woorden. Zo vindt zij hem „lui en egoïstisch” en een „zak met zout zonder inhoud.” Sander houdt het hoofd, in tegenstelling tot zijn buurvrouw, echter koel. Het lijkt hem niks te doen: „Je moet leven en laten leven.”

‘Niet meer over de stoep en niet meer filmen’

Uiteindelijk schuiven de twee aan bij de rechter, die voor beide partijen – zo lijkt het – voordelig uitspraak doet. Zo moet Raina stoppen met het filmen van de tuin van Sander en mag Sander niet meer fietsend de stoep af. „Fietsen op de stoep is te alle tijden verboden”, laat de rechter weten. Hij moet met de fiets aan de hand lopen en anders achterom vertrekken.

Kijkers van De Rijdende Rechter vinden het allemaal maar wat overdreven, en daarmee doelen ze vooral op Raina. Ook geven ze Sander advies: „Koop een auto bij de sloop en zet die op je parkeerplek. Opgelost.” Een ander geeft een compliment: „Heel knap dat hij zo rustig blijft.” En ook Sander doet op Twitter een duit in het zakje: „Toch grappig om jezelf zo terug te zien.”

Een greep uit de reacties van kijkers:

Je kunt de Rijdende Rechter terugkijken via NPO Start.

Ashley was 11 maanden dakloos: ‘Hield niks, niemand meer over’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.