Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 21 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Herman Brusselmans (65) bij Marcel & Gijs over vaderschap, nieuwe coupe en zijn vriendins liefde voor Marcel

Heel showbizzland was afgelopen weekend in rep en roer: de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans heeft de schaar in zijn kenmerkende lange lokken gezet. Gisteravond schoof hij met zijn gloednieuwe coupe aan bij Marcel & Gijs en deed hij een boekje open over waarom hij zijn haren heeft afgeknipt, het vaderschap en zijn vriendins crush op Marcel van Roosmalen.

Ook te gast bij VI-vervanger Marcel & Gijs (met Van Roosmalen en Gijs Groenteman) is muzikant en presentator Raven van Dorst.

Herman Brusselmans bij Marcel & Gijs

Brusselmans werd dit jaar op zijn 65ste voor het eerst vader van zoon Roman. „Een fantastisch ventje dat heel erg mooi is en op zijn moeder lijkt”, vertelt de schrijver. „Ik vind Herman toch ook niet lelijk”, zegt Groenteman. „Je bent de eerste die dat zegt”, antwoordt Brusselmans droog. „Maar nu met dat haar krijg ik goede reacties.” Over waarom hij koos voor een rigoureuze knipbeurt: „Ik had het al een tijdje gehad met dat haar. Het is dood, dof en oud. Vorige week voelde ik nader in mijn haar en zaten er drie muizen. Toen vond ik dat het eraf moest.” „Eigenlijk een beetje als Freek Vonk. Die had drie larven in zijn been”, grapt Van Dorst.

„Dat van die muizen geloof ik niet. Wat was nou de echte reden?”, vraagt Groenteman. Brusselmans vertelt dat zijn zoontje de boosdoener was. „Als hij in mijn armen lag, dan trok hij met die kleine knuistjes aan mijn haren. Die had telkens twintig haren in zijn vuistje. Mijn haar was gewoon kapot en dood.”

‘Mijn vriendin is een enorme fan van Marcel’

Hij wordt bedolven onder complimenten, maar zijn geliefde is minder blij. „Iedereen vindt het leuk, behalve mijn vriendin. Zij zegt dat ze ooit een vriend heeft gekozen met lang haar en nu een vriend met kort haar heeft. Maar ik ga het laten groeien.” De schrijver vroeg aan zijn vriendin bij welke lengte ze hem weer leuk vindt. „Toen zei ze: ‘Ongeveer zo lang als Marcel van Roosmalen.’ Nu moet ik er wel zeggen dat mijn vriendin een enorme fan is van Marcel. Ze heeft ook zijn boeken in huis gehaald.”

Hij wordt daar naar eigen zeggen niet jaloers van. „Ik kan het begrijpen. Ik hoor ook veel in Vlaanderen dat Marcel een aantrekkelijke man voor vrouwen is.” Het loopt bij zijn vriendin wel een beetje uit de hand, zegt Brusselmans grappend. „Ze kwam laatst thuis met een M op haar arm getatoeëerd. Ze zei dat dat staat voor de maagd Maria, omdat ze redelijk katholiek is, maar het staat gewoon voor Marcel. Daar ben ik zeker van. De idolatrie gaat heel ver.” Van Roosmalen: „Voor mij is dit inmiddels heel normaal. Ik hoor het vaak. Krijg regelmatig mensen hier op straat die even de M laten zien. Ik moedig dat ook aan.”

Schrijven met Roman in zijn leven lukt Brusselmans nog goed. „Ik kan goed schrijven met geluid op de achtergrond.” Van Roosmalen waarschuwt dat dit anders wordt als hij meer kinderen wil. „Ik weet niet of je nog doorgaat. Ik heb drie dochters, dan wordt het wel problematisch.” Brusselmans zegt dat meer kinderen niet in de planning liggen. Groenteman beaamt de woorden van Van Roosmalen „Met één schrijven gaat, met twee wordt lastig, met drie is een godswonder.”

Je kunt Marcel & Gijs terugkijken via KIJK.

‘Enorme’ cliffhanger door Peter Gillis in Massa is Kassa: zal hij…?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.