Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 12 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Flemming in Art Rooijakkers over de Vloer openhartig over pestverleden: ‘Weet precies wie het waren’

Een succesvolle muzikale carrière, een paar hits op je naam en hordes fans. Menig artiest tekent ervoor, maar voor zo’n pad is soms ook wat pijn nodig. En pijn heeft zanger Flemming (27) zeker gekend, bleek gisteren in Art Rooijakkers over de Vloer. Daar sprak Flemming Viguurs, wat de echte naam van de zanger is, open over het pestgedrag dat hij heeft meegemaakt op de basisschool.

In het programma komt Art Rooijakkers, je raadt het al, bij verschillende BN’ers over de vloer. Vol met vragen weet hij vaak veel info los te peuteren. Zo onlangs ook bij Jort Kelder, die sprak over zijn liefdesleven en waarom hij al ‘zo lang’ single is.

Art Rooijakkers over de Vloer bij Flemming

Maar nu dus de beurt aan Flemming. Zingen zit al van jongs af aan in hem, zo speelde hij op 11-jarige leeftijd Ciske de Rat. Zo’n anderhalf jaar geleden maakte Nederland kennis met hem en scoorde hij hit na hit, waaronder Amsterdam en Automatisch. Maar zijn leven ging niet altijd over rozen, want op de basisschool namen klasgenootjes hem flink te grazen. In Art Rooijakkers over de Vloer gaat hij samen met presentator Art Rooijakkers terug naar zijn oude basisschool, waar hij met een juf foto’s terugkijkt.

Volgens zijn juf was Flemming „een schatje.” „Heel lief, bedeesd, een rustig jongetje. Ik vond hem heel bescheiden.” Wanneer ze foto’s van de jonge zanger in de klas bekijken, valt Rooijakkers iets op: „Ik zie hier een heel blij ventje, maar als ik jouw muziek luister, waren er niet altijd vrolijke dagen hier op school.” In het nummer Wolken zingt Flemming die periode, zo lijkt het, een beetje van zich af. ‘Ik voelde me eenzaam, ik wilde graag dat het beter zou zijn’, is er bijvoorbeeld te horen.

Die pesterijen kwamen volgens Flemming deels omdat sommige kinderen het uit de klas het „niet zo stoer of tof” vonden dat hij in een musical speelde. „Ik was het bescheiden, stille jochie, dus al een makkelijk doelwit. Met gym werd ik bijvoorbeeld als laatste gekozen, terwijl ik wel een van de besten was. Ik weet niet precies waar dat vandaan kwam, maar ik weet wel precies wie het waren”, zegt hij lachend. Naar eigen zeggen werd hij vaak uitgescholden voor ‘homo’.

Metro sprak Flemming in 2022 nog, ook over pesten, hier lees je dat interview.

Steun van ouders

Alhoewel Flemming in Art Rooijakkers over de Vloer zeker kan lachen, is zijn pestverleden iets wat hem nog wel hoog zit. „Ik heb acht jaar in de klas gezeten bij die groep, die gingen ineens anders doen. Als zo’n groepje bij elkaar was, was het opeens ‘Flemming dit, dat, zus, zo’, maar als je alleen met ze was, was het opeens leuk. In de groep was ik het makkelijke doelwit.”

Wel zegt hij dat zijn ouders en broer hem altijd hebben gesteund en dat zijn moeder hem, ondanks de pesterijen, rustig wist te krijgen. Art Rooijakkers laat hem dan ook een video zijn van zijn ouders zien, die hun steun en trots voor hem uitspreken. „Het is prachtig om te zien hoe je je droom aan het verwezenlijken bent. Mensen zingen uit volle borst al jouw liedjes mee. We houden van jou.”

Flemming moet een traantje wegpinken en krijgt een aai over zijn rug van zijn oude basisschooljuf. „Zo lief. M’n ouders zijn altijd zo supportive geweest. Doet me veel, man.”

Art Rooijakkers over de Vloer kun je terugkijken via RTLXL.

Frank Masmeijer bij Renze op Zondag over documentaire: ‘Ben het zat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.