Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 1 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Boerderij van Dorst-gasten wordt hemd van lijf gevraagd: ‘Wat een mooie wending’

Wekelijks komen er bekende Nederlanders langs bij het programma Boerderij van Dorst. Gisteravond waren televisiepresentatrice Janny van der Heijden (58) en rapper Rosario Mussendijk (26) te gast. Ze steken twee dagen de handen uit de mouwen en gaan samen met Raven Dorst in Boerderij van Dorst de diepte in. Zoals we weten neemt Van Dorst geen blad voor de mond en stelt die elke brandende vraag, iets waar de kijkers maar al te blij mee zijn.

Twee jaar geleden is Van Dorst, die met de voornaamwoorden ‘die’ en ‘hen’ aangesproken wil worden, begonnen met hun boerderij om te kijken of het leven op het platteland iets voor hen is. Voedsel verbouwen en dieren verzorgen is veel werk en daar kan Van Dorst alle hulp bij gebruiken. Samen met verschillende bekende Nederlanders werkt die hard aan hun mooie stulpje. Naast het harde werk worden de nodige diepgaande gesprekken gevoerd. De gasten geven zich volledig bloot, iets waar de kijkers van smullen.

De eerste gast van gisteravond was Van der Heijden. Zij is onder andere bekend van Heel Holland Bakt. Maar naast het bekende Nederlandse programma, werkte ze ook achter de schermen van MasterChef en was ze hoofdredactrice van het kookblad Tip Culinair. Een ware kookfanaat dus. Rosario Mussendijk, beter bekend als sor, is een Nederlandse rapper. Hij won onlangs een Edison in de categorie hiphop én voor het beste album. Daarnaast ging hij er in het programma Maestro ook met de winst vandoor. Boerderij van Dorst is een plek waar de gasten een andere kant van zichzelf laten zien. Mussendijk is opgegroeid in de Bijlmer in Amsterdam en zijn ouders zijn niet meer bij elkaar. Het is volgens hem „a typical story.”

Sor op jonge leeftijd in burn-out

Sor praat open over zijn jeugd. „Mijn school was niet goed, mijn buurt was niet goed en de scholen buiten mijn buurt ook niet”, vertelt hij tegen Van Dorst. „Iedereen haatte elkaar in de klas. Ik was echt een kutkind.” Vorig jaar had Mussendijk last van een burn-out. „Ik sloeg een wijntje af en dat deed ik normaal nooit. Ik dacht: ‘Wat is er mis met mij?’”, vertelt hij aan Van Dorst. „Mijn hele lichaam en geest stonden gewoon uit. Ik werd pissig wanneer mijn telefoon afging. En nu heb ik een hond”, zegt hij lachend. „Het forceert mij om wat rust te pakken door de dag heen. Zonder dat ik het doorheb, skip ik werk voor mijn hond.”

Niet alleen Mussendijk laat het achterste van zijn tong zien in Boerderij van Dorst. Ook Van der Heijden geeft ons de ins en outs van haar leven. Ruim twintig jaar geleden scheidde Van der Heijden van haar toenmalige man. Tot op de dag van vandaag leidt ze nog een single bestaan. Van Dorst is niet op het mondje gevallen en geeft het gesprek een onverwachtse draai. „Ja dat was wel weer een mooie wending in het gesprek”, twittert een kijker.

Onverwachtse wending in Boerderij van Dorst

„Voel je je soms weleens eenzaam?”, vraagt Van Dorst aan Van der Heijden. „Ik heb natuurlijk veel vrienden om mij heen en mijn kinderen. Eenzaam ben ik zeker niet”, reageert Van Der Heijden. „Ik ga alleen niet graag in mijn eentje ’s avonds uit eten ofzo, want dan heb ik het gevoel dat ik word bekeken. Dan denken mensen misschien dat ik op iemand zit te wachten of dat ik ben laten zitten.” Van Dorst probeert voorzichtig het onderwerp seks aan te kaarten. „Hoe zit het met het fysieke gedeelte van je single bestaan?” Van Der Heijden: „Seks bedoel je? Kan je gewoon zeggen hoor”, lacht Van der Heijden. Van Dorst probeerde het even rustig in te leiden, maar dat was dus niet nodig. Volgens Van der Heijden wordt de behoefte aan seks naarmate je ouder wordt niet meer zo belangrijk. „De primaire behoefte is niet meer zo primair”, vertelt Van Der Heijden in Boerderij van Dorst. „Ik mis dat niet, want ik heb er ook niet per se moeite mee.”

Kijkers van Boerderij van Dorst vinden het heerlijk dat dit soort onderwerpen worden aangekaart. De chemie tussen Van Dorst en de gasten is volgens hen altijd geweldig. „Raven stelt de goede vragen en bruist van aanstekelijke energie”, twittert een kijker. De gesprekken gaan over belangrijke onderwerpen. „Als het onderwerp te zwaar wordt, is daar Raven met heerlijke humor.”

Kijk hier de hele aflevering van Boerderij van Dorst.

Verslaafd raken aan lippenbalsem, kan dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.