Thom Voogt
Thom Voogt Televisie 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Nadia-kijkers steunen vrouw die eigen kind aangaf: ‘Wat een dappere moeder’

Hoe ervaar je het als je kind in de gevangenis terechtkomt? Die vraag stond gisteravond centraal in het NPO 1-programma Nadia. Een paar ouders bij wie dit gebeurd is, waren te gast in de uitzending. Op internet reageren mensen vol begrip en steun. Vooral op een moeder die uiteindelijk besloot haar eigen zoon aan te geven bij de politie.

Afgelopen week behandelde het programma ook een beladen onderwerp, namelijk discriminatie bij de politie. In die aflevering schoven een paar (oud)politiemannen aan die over hun ervaringen vertelden.

Kind in de gevangenis

Voor sommigen komt het nieuws dat je kind is opgepakt en dat hij of zij mogelijk in de gevangenis terechtkomt als donderslag bij heldere hemel. Maar dat was niet het geval voor moeder Inge, die gisteren haar verhaal deed bij Nadia. Zij was namelijk zelf degene die haar zoon heeft aangegeven. „Omdat ik bang was voor de gevolgen dat hij steeds verder zou gaan. Nu bleef het bedreigen en provoceren bij mij, maar ik dacht ‘straks gaat hij op straat mensen lastig vallen’. Dat wil je helemaal niet.”

Inge geeft daarbij aan dat het heel moeilijk was voor haar om naar de politie te stappen. „Maar hij ging wel zo ver in het gezin. Ja, je kan geen angst hebben voor je kind.” Wanneer presentatrice Nadia Moussaid aan haar vraagt wat haar zoon dan deed, vertelt ze dat hij haar soms optilde en in een hoek van de keuken neerzette. „Hij deed me verder niks hoor, echt niet”, verduidelijkt ze direct. „Toen heb ik een keer gezegd: ‘Als het jou oplucht, sla me dan maar in elkaar’. Dat heeft hij nooit gedaan.”

Wanneer haar zoon in het weekend drugs gesnoven had, was het in de dagen erna vaak erg heftig. „Dan liep het echt uit de hand. Ook stond hij op een gegeven moment met een mes in zijn hand boven aan de trap toen zijn vader uit zijn werk kwam. Op een gegeven moment weet je het gewoon niet meer. Ook om hem te beschermen moet je iets doen.”

Nadia-kijkers reageren met steun

Op internet laten mensen weten bewondering te hebben voor de beslissing die Inge heeft genomen en ze steunen haar daarin. „Jeetje. Wat een dappere vrouw bij Nadia. Om je eigen zoon aan te geven, dan is er wel heel veel gebeurd. Ze liet hem niet vallen”, schrijft iemand op Twitter.

https://twitter.com/marcelbar8/status/1660697544337309698

https://twitter.com/Allison71414564/status/1660696847969599497

De uitzending van Nadia is terug te kijken via NPO Start.

Kijkers Vandaag Inside haken af na aflevering met Mark Rutte: ‘Ik denk de slechtste ooit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.