Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Teun van de Keuken stopt na 20 jaar met Keuringsdienst van Waarde: ‘Meer te doen voor ik oud ben’

Na twintig jaar stopt presentator Teun van de Keuken met het programma Keuringsdienst van Waarde. In een column in De Volkskrant legt Van de Keuken uit dat hij meer tijd wil vrijmaken voor andere dingen.

Van de Keuken noemt in de column het programma, dat inzicht probeert te verschaffen in de productie van voedsel en andere consumentenproducten, „één van de mooiste televisieprogramma’s van Nederland”. Toch heeft de 51-jarige presentator besloten met het programma te stoppen.

Van de Keuken wil verschillende dingen gaan doen

In de column legt Van de Keuken uit hoe hij meer wil gaan doen dan alleen Keuringsdienst van Waarde presenteren. „Ik heb nog meer te doen voor ik officieel stokoud ben”, schrijft Van de Keuken. Hij wijst onder meer op het podcastbedrijf Meer van Dit dat hij samen met Guusje de Vries en Gijs Groenteman heeft opgericht.

„Ik wil boeken en kookboeken schrijven en nieuwe korte televisieseries of documentaires maken over zaken die ik echt belangrijk vind.” Maar naar eigen zeggen heeft hij daar vaak geen energie meer voor als hij ‘s avonds na opnames weer uit de auto stapt.

KRO-NCRV dankbaar voor prettige samenwerking met Van de Keuken

De presentator heeft daarom besloten uit zijn comfortzone te stappen en te stoppen met Keuringsdienst van Waarde. Van de Keuken stopt ook met het programma Pointer, om zijn „agenda en hoofd leeg te maken”. De presentator dankt verder de KRO-NCRV voor de fijne samenwerking en begint „met een beetje pijn, veel angst, maar ook ontzettend veel goede zin aan een ongewisse toekomst”.

KRO-NCRV laat verder weten dankbaar te zijn voor de prettige samenwerking met Van de Keuken en zijn bijdrage aan de journalistieke programma’s van de omroep. Ook wenst KRO-NCRV hem veel succes met zijn nieuwe initiatieven.

De komende maanden is Van de Keuken nog wel te zien in beide programma’s. Tot en met februari is hij nog één van de presentatoren van Pointer en in het nieuwe seizoen van Keuringsdienst van Waarde is hij nog tot medio maart te zien. Wie daarna zijn rol gaat vervangen in de programma’s, is nog niet bekend.

De 10 best betaalde sportvrouwen van 2022 en hun inkomsten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.