Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 29 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Kijkers lyrisch over winnaar Holland’s Got Talent, maar er is nóg een favoriet

Het afgelopen seizoen van Holland’s Got Talent was er weer eentje. Hoge kijkcijfers, bijzondere acts en kandidaten die voor de zesde keer (!) meededen. Maar gisteravond kwam het programma toch echt tot een eind én kwam er een winnaar uit de bus. Kijkers (in totaal 1,4 miljoen) zijn dolenthousiast over de act, die ze als ‘terechte winnaar’ bestempelen. Toch zien zij ook iemand anders die net zo makkelijk met de winst naar huis had kunnen gaan.

De hoofdprijs ging uiteindelijk naar de Veldhovense dansers van CDK JR. Zij winnen het twaalfde seizoen van de talentenjacht en gaan er dus vandoor met 50.000 euro. Van zowel de jury als het publiek in de studio kregen zij de meeste stemmen. De twee jongens en elf meisjes (allemaal ‘nog maar’ tussen de 13 en 17 jaar oud) bliezen ook de kijkers thuis omver. Volgens de jury zette de groep een optreden neer waarbij „alles klopt. De creativiteit, de choreografie, de muziek, de dans. Dit is niet normaal”.

Dansgroep CDK JR wint Holland’s Got Talent

CDK JR mocht als eerste optreden en direct daarna bestempelden veel kijkers de groep al als winnaars. Maar er waren nóg meer acts die meestreden om de winst. Bijvoorbeeld Eline, de 11-jarige violiste die in het begin van een programma een Golden Buzzer kreeg (en zo direct in de halve finale stond), en Super Skaters. Bij Super Skaters gaat het allemaal om – je raadde het vast al – skaten. Verder streden ook Emmelie, The Gem, Bart van Gijn, Seigo, Clio Togni, rapper Noah en de dansers van LiFe Family in de finale.

Over CDK JR zijn de reacties op social media overwegend positief. „Dit is hogeschool-dansen”, „hier kan ik uren naar kijken” en „ze waren waanzinnig goed” zijn enkele oordelen van kijkers. Maar tussendoor lijkt ook de 11-jarige Eline het hart van veel mensen te hebben gestolen. Toen Marc-Marie Huijbregts haar medio september de Golden Buzzer gunde, zei hij al: „Ik dacht: ach wat leuk, wat schattig, met haar viool. En dan begin je te spelen en je hebt een soort gedrevenheid in je. Ik was echt, echt onder de indruk. Supergoed, niet normaal!”

En met die enthousiaste woorden over Eline lijken veel kijkers het eens te zijn. Zo vinden kijkers haar „uitzonderlijk” en dat ze „presteert boven haar leeftijd”. Een ander weet meteen: „Nou, dat is niet zo moeilijk toch? Eline voor de winst.” Verder krijgt ze het compliment een „buitenaards talent” te zijn. En alhoewel ze uiteindelijk dus niet heeft gewonnen, ‘komt ze er wel’, volgens de kijkers van Holland’s Got Talent.

Talentenjacht

Het twaalfde seizoen van Holland’s Got Talent kende een aantal nieuwe gezichten. Angela Groothuizen en Paul de Leeuw stopten als jurylid en Ali B moest vertrekken omdat RTL vanwege de beschuldigingen van seksueel wangedrag de samenwerking verbrak. Oudgediende Dan Karaty keerde na een seizoen afwezigheid terug en Marc-Marie Huijbregts en Edson da Graça debuteerden als nieuwe juryleden. Chantal Janzen zat voor de zevende keer achter de jurydesk.

Voor het eerst kende Holland’s Got Talent met Jamai Loman en Buddy Vedder een presentatieduo. Zij namen samen het stokje over van Humberto Tan.

Holland’s Got Talent kun je terugkijken via RTL.

Wilhelmien is kattenfluisteraar: ‘Het is een natuurlijke gave’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.