Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Plot twist: Johan Derksen en Angela de Jong hebben respect voor elkaar

Johan Derksen en Angela de Jong zijn het – op zijn zachtst gezegd – niet altijd met elkaar eens. Maar dat blijkt toch meer een haat-liefdeverhouding te zijn. Gisteravond spraken de twee in Vandaag Inside uit dat ze, jawel, respect voor elkaar hebben.

Vorige maand hadden de tv-analist en de columniste het nog met elkaar aan de stok in hetzelfde programma. Derksen stak niet onder stoelen of banken wat hij van haar kritische columns over John de Mol vindt. „Ik vind jou stuitend in je stukjes. Je bent zo creatief als het niet over John de Mol gaat, dat tekent jouw karakter. Je bent een beetje een engerd, af en toe.” Ook als De Jong niet aan de VI-tafel zit, haalt Derksen regelmatig fel naar haar uit.

Angela De Jong: ‘Er was niet veel aan de hand’

Dat weerhield De Jong er niet van om gisteravond gewoon weer bij het programma aan te schuiven. Presentator Wilfred Genee vindt het een mooi moment om de ruzie op tafel te gooien. De columniste zegt dat er helemaal niet zoveel aan de hand was. „Volgens mij was het de vorige keer ook prima. Dit is wat we in Nederland zouden moeten doen. Je discussieert, je bent het niet altijd met elkaar eens en daarna ga je weer verder.” 

Voor de mensen die het relletje op wonderbaarlijke wijze gemist hebben, kondigt Genee een compilatie aan. „Oh God”, zegt De Jong daarop. Na afloop van de beelden, waarin de twee elkaar er stevig van langs geven, zegt Genee: „Vrienden onder elkaar, toch? Zo zou je het kunnen omschrijven. Een warm bad.” De Jong grapt: „Ik denk ’s ochtends: ‘Waar kan ik Johan vanavond weer lekker over laten schuimbekken?’ Hij stelt nooit teleur.” Derksen tegen Genee: „Jij bent een meester in mensen opstoken, maar als ik wat over Angela wil zeggen, dan zeg ik dat. En zij schrijft wat op over mij, dan accepteer ik dat ook. Ik heb dertig jaar voor VI gedaan wat zij nu met de tv doet. En dan word je heel goed gelezen en je bent heel gehaat. Dat is het resultaat.”

Derksen vindt De Jong er appetijtelijk uitzien

„Eigenlijk zijn jullie gewoon weer vrienden?”, vraagt Genee vervolgens. „Jullie waren ook nooit vijanden. Het was altijd goed tussen jullie, toch?” En dan komen de woorden die vriend en vijand doen verbazen. „Ik heb enorm veel respect voor Johan”, zegt De Jong. Derksen drukt zich in soortgelijke woorden uit: „Ik heb nog nooit enig probleem met Angela gehad”. Ze krijgt daarna zelfs een compliment van de tv-analist. „Ik vind haar in dit ensemble ook heel appetijtelijk.”

Ook De Jong heeft nog wat lieve woorden voor Derksen in petto. „Ik heb altijd met veel plezier naar Johan gekeken. Ik vind hem een van de weinigen die op veel vlakken zijn ongezouten mening durft te geven. En dat zie je heel weinig in Nederland.” Als Genee aanhaalt dat er elke week wel ergens een interview met De Jong te lezen is, komt er toch nog een piepklein sneertje. „Nee hoor, dat is Johan, die elke week ergens met een interview staat, niet ik.”

Je kunt de aflevering van Vandaag Inside hieronder terugkijken of via KIJK.

Zwarte Piet niet meer in Volendam te zien: ‘Sfeer met Sinterklaas elk jaar grimmiger’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.