Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 15 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Holland’s Got Talent-kijkers verbaasd over uitslag halve finale: ‘Snap er helemaal niets van’

De eerste finalisten van Holland’s Got Talent zijn bekend. Na een zinderende halve finale was het gisteravond aan de jury om te bepalen welke vijf acts door mochten naar de finale én welke vijf acts niet. Maar de uitslag kwam als een verrassing voor het publiek in de zaal en de kijkers thuis.

De vijf acts die naar huis gestuurd zijn, zullen zeker gemist worden door de trouwe kijkers.

Nick blies jury omver met zijn auditie in Holland’s Got Talent

Eén van de acts waar Holland’s Got Talent-kijkers niet over uitgepraat raken, is het optreden van Nick Sebrechts. Tijdens de audities won hij de harten van de jury én het publiek met een op Michael Jackson geïnspireerd dansoptreden. Hij danste op een pianoversie van het nummer Fly me to the Moon van Frank Sinatra.

„Kan hij Michael Jackson justice doen dit optreden?”, vroeg jurylid Dan Karaty zich voor de auditie af. Maar na een spetterend optreden, wist Karaty het zeker: „Ja, dat kan hij.” Waar Sebrechts alleen op moest letten was zijn mimiek. „Dat gezicht hoeft niet zoveel te doen”, gaf Chantal Janzen als tip mee.

Nick neemt afscheid van Michael Jackson de halve finale

Sebrechts nam de complimenten en de feedback mee naar de halve finale van Holland’s Got Talent en besloot deze keer iets heel anders te doen. „Ik neem afscheid van Michael Jackson en laat de echte mij volledig zien.” Op het podium zette hij een dansoptreden neer met allerlei verschillende dansstijlen, op een klassiek pianonummer.

Het publiek én de kijkers thuis waren onder de indruk. Ook de feedback van de jury was overweldigend goed: „Het was prachtig”, begon Karaty. „Het voelde persoonlijk en ik zag echt ‘jou’ in de dans, in plaats van Michael Jackson.” Janzen sloot zich aan bij Karaty: „Dit ben jij, dat is gewoon geweldig om naar te kijken.” Ook was ze blij om te zien hoe Sebrechts haar feedback van tijdens de audities goed had meegenomen.

Holland’s Got Talent-kijkers verbaasd over uitslag

Maar helaas voor Sebrechts: de jury noemde niet zijn naam op tijdens de bekendmaking van de finalisten. Tot onbegrip van vele kijkers thuis. „De enige act waarvan ik echt stil was!”, tweette een kijker. „Snap er ook helemaal niets van! Dit is talent, dit was zo goed, puur en mooi”, reageerde een andere kijker. Weer een andere kijker tweette: „Onbegrijpelijk dat Nick niet door is naar de finale! Zo’n fantastische danser! Jammer van deze keuze.”

https://twitter.com/BiancaNiks/status/1581011918021500928?s=20&t=vlU7mrUd1e93TY2GnLnmyg

https://twitter.com/ReinsmaSjiekie/status/1581113282831650816?s=20&t=vlU7mrUd1e93TY2GnLnmyg

https://twitter.com/janitatypes/status/1581013216817164288?s=20&t=vlU7mrUd1e93TY2GnLnmyg

De acts die gisteravond wél feest konden vieren, waren de tienjarige breakdancer Siego, de ‘zeemeermin’ ​​Clio Togni, de dansgroep Life Family en de countryzanger Bart van Gijn. Ook rapper Noah, die tijdens de halve finale zijn eigen vader verraste in het publiek, kreeg een plek in de finale.

Nederlander die de Canadese tiener Amanda Todd afperste krijgt 13 jaar cel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.