Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Angela de Jong in Jinek over dood Five Live-personage: ‘Niet verwacht’

Columnist Angela de Jong keek erg uit naar zondagavonden met een goede Linda de Mol-serie. Maar ze was verrast toen ze het op haar geïnspireerde personage zag doodbloeden op de talkshowtafel, nadat er een studiolamp naar beneden viel. En dat in de eerste Five Live-aflevering.

„Ik had het niet verwacht, maar het is wat het is”, reageerde de Jong gisteravond bij Jinek op de scène.

Angela de Jong vindt de dood wel ‘prima’

Dat ‘haar’ personage al na één aflevering een noodlottig einde tegemoet is gekomen, vindt de Jong wel ‘prima’. Samen met Eva Jinek en de andere tafelgasten kijkt de Jong nog een keer naar dé scene. „Ja, het is fictie, jongens”, lacht ze achteraf. „Wat moet ik er verder van vinden? Ik vind het prima.”

Maar van Five Live zelf is de Jong niet onder de indruk. „Ik had echt zin in een nieuwe dramaserie van Linda de Mol. Ik heb genoten van Gooische Vrouwen, van Divorce en vond Familie Kruys ook vaak hilarisch”, begint de Jong. „De zondagavond hebben vaak een aantal verplichte kijknummers voor mij en ik zou het dan lekker vinden dat er dan op de late avond nog een lekkere Linda de Mol-serie is om terug te kijken.”

Maar dat viel tegen. „Het was gewoon niet zo goed als Gooische Vrouwen en als Divorce. De verhaallijnen snapte ik niet en ik kon me niet herkennen in de personages als kijker, want heel gek klinkt uit mijn mond, want ik kon mij natuurlijk wel herkennen in een van de personages.”

Doodscène valt wel in het verkeerde keelgat bij kijkers

In de serie Five Live zijn Sara (Linda de Mol) en Roderik (Waldemar Torenstra) een gescheiden koppel dat de wekelijkse talkshow Five Live presenteert. Zenderbaas Flip (Daan Schuurmans) baalt van de kijkcijfers en vindt dat er wat moet gebeuren: in de eerste aflevering komt hij met het idee om Ellen van Boetzelaar (een persiflage op Angela de Jong, gespeeld door Irene Moors) uit te nodigen aan tafel voor meer reuring. Dat gebeurt, want tijdens de uitzending valt er plots een studiolamp op de nep-Angela, die vervolgens over tafel valt. Ogenschijnlijk dood.

De Jong reageerde de dag erna al op de scene in haar column op het AD.nl: „Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil.”

Je kijkt Jinek terug via RTL XL.

In beeld: zo gaan de Asian Winter Games in Saudi-Arabië eruitzien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.