Felix Decavel
Felix Decavel Sport 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

In beeld: zo gaan de Asian Winter Games in Saudi-Arabië eruitzien

De Asian Winter Games in Saudi-Arabië? Nee, het is geen grap. De woestijn lijkt nou niet meteen de beste plaats om te gaan schaatsen, tot je de beelden gezien hebt van de Arabische plannen. En ja, er zijn bergen.

Eerder kon je bij onze collega’s van Manners al een artikel lezen over het absurde bouwproject van kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië. Kort samengevat wil de oliestaat een nieuwe hypermoderne metropool bouwen, midden in de woestijn. Bekijk daar hieronder nog eens de beelden van.

De megastad NEOM zal bestaan uit tien districten, gebouwd aan de vrij onherbergzame Golf van Akaba. Een van die tien gebieden, TROJENA, bevindt zich in en rond de bergketen Hidzjaz waar de Asian Winter Games van 2029 dus plaats zal vinden.

Foto: NEOM

Voorlopig valt er daar behalve een paar berggeiten nog maar weinig van te zien. Maar de plannen spreken in ieder geval tot de verbeelding. Neem hieronder een kijkje in de toekomst.

De futuristische Asian Winter Games in Saudi-Arabië

Het TROJENA-district heeft eigenlijk een ideale ligging, op ongeveer 50 kilometer van de kust. Dat zorgt voor milde temperaturen het hele jaar door en in de winter zakt het kwik zelfs onder nul. De totale oppervlakte van het gebied omvat 60 vierkante kilometer en bergen met een maximale hoogte van ongeveer 2.600 meter.

Op het tweede zicht is het dus niet heel gek dat de Asian Winter Games aan Saudi-Arabië toegekend zijn. En al zeker als je de megalomane plannen ziet die tegen 2026 uitgevoerd moeten zijn. Nadat de constructie voltooid is, zal je er het hele jaar door kunnen skiën, mountainbiken en wellnessen. Maar je kan er ook heen om je ontspannen in een van de vele luxehotels en villa’s of aan het kunstmatig aangelegde meer.

veronica express
Foto: NEOM
Foto: NEOM

Verder is de kans ook klein dat je je zal vervelen in TROJENA, mocht er een keer geen (kunstmatige) sneeuw op de bergtoppen liggen. De centrale ontmoetingsplaats van het gebied heet ‘The Vault’ waar je niet alleen een hapje kan eten, maar ook concerten en tentoonstellingen kan meepikken.

Foto: NEOM
Foto: NEOM

De videobeelden hieronder lijken wel gemaakt voor de trailer van een nieuwe science fiction-film. Maar zo zal het er echt uitzien wanneer de beste atleten ter wereld afzakken naar TROJENA om te strijden voor de medailles tijdens de Asian Winter Games.

Wil je nog meer te weten komen over de skibestemming van de toekomst? Check dan hier de website van NEOM met alle info over de futuristische snufjes van het gebied.

Nobelprijs voor de Vrede naar voorvechters van mensenrechten Belarus, Rusland en Oekraïne

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In beeld: zo gaan de Asian Winter Games in Saudi-Arabië eruitzien
Sluiten