Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen: ‘Als Baudet dom genoeg is om aangifte door te zetten, maakt hij geen schijn van kans’

Thierry Baudet en Forum voor Democratie (FVD) zijn van plan aangifte te doen tegen Johan Derksen, vanwege een opmerking die hij onlangs maakte in Vandaag Inside. Maar mochten zij de aangifte doorzetten, zei Derksen gisteravond, dan strandt die aangifte vrijwel zeker meteen.

Een aflevering eerder, op woensdag, zei Derksen dat Baudet geliquideerd moest worden. Hij verbeterde zichzelf daarna snel en stelde dat hij zich had versproken.

Diezelfde dag nog kwam Forum voor Democratie naar buiten met een reactie, dat ze een aangifte voorbereiden vanwege die opmerking. Maar Derksen blijft erbij dat hij het niet zo bedoelde. Het ging hem niet om liquideren, maar om elimineren en „Baudet uit de Kamer schoppen”.

Derksen: ‘Baudet maakt geen schijn van kans met aangifte’

Derksen is ervan overtuigd dat Baudet geen schijn van kans maakt, als hij besluit de aangifte door te zetten. Zijn medepresentator Wilfred Genee liet zien hoeveel verschillende betekenissen het woord liquideren kan hebben. „Als hij zo dom is om een aanklacht in te dienen, dan komt een advocaat met de Van Dale en zegt: nou, zeg het maar”, aldus Derksen. De voetbalanalist noemt het „onthutsend al het rumoer dat ontstaat. Het lijkt wel alsof half Nederland wacht tot iemand iets zegt waar je de vinger achter kan krijgen”.

Al in de eerste paar minuten van de aflevering van Vandaag Inside van gisteravond komt Derksens opmerking over Baudet aan bod. „Ik begrijp niet dat mensen die het gezien hebben, zich zo druk maken”, begint Derksen. „Ik heb vernomen dat er op social media enorm veel rumoer was, maar ik heb het niet, dus ik heb het niet gezien. Ik ben me van geen kwaad bewust.”

Kijk hier de uitzending van gisteravond terug:

‘Wilfred Genee met beveiliging naar auto’

RTL Boulevard stelde gisteren dat Wilfred Genee op het Mediapark met twee beveiligers naar zijn auto liep vanwege bedreigingen. SBS6 wilde gisteravond geen reactie geven op dit nieuws. „Vanwege securityredenen kunnen wij niet ingaan op vragen gerelateerd aan beveiliging”, aldus een woordvoerder.

Docu Laurent, het wonderkind: ‘Onze zoon wordt heel belangrijk voor de mensheid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.