Iza de Bruin
Iza de Bruin Televisie 19 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Bertha wint mega-bedrag tijdens miljoenjacht: ‘Nog een keer gokken’

Voor deelneemster Bertha (61) was het een avond om niet te vergeten. Ze heeft op tv gisteravond bijna een half miljoen euro gewonnen door met veel lef te gokken op de goudgekleurde koffertjes. Terwijl de meeste Miljoenenjacht-deelnemers van afgelopen seizoenen het spel liever op safe spelen en stoppen bij een mooi bod, deed Bertha het tegenovergestelde.

Na het door BOOS boven water gehaalde The Voice of Holland-schandaal van Linda de Mols ex, Jeroen Rietbergen, was de presentatrice een half jaar niet op de buis te zien. Sinds kort is ze weer terug, en doet dat als vanouds. Ze kijkt Bertha vol ongeloof aan wanneer ze de ene gok na de ander neemt.

‘Nog een keer gokken’

Ondanks dat haar dochter, vriendin Dientje en een groot deel van het publiek Bertha aanraadden om akkoord te gaan met het bedrag van 314.000 euro, deed ze dat niet.

„Nog één keer gokken”, zei de waaghals tegen Linda. Ze koos koffer vijftien en dat bleek een juiste gok: er zat een laag bedrag in en dat is voor deelnemer gunstig. Bertha zwaait vol blijdschap met haar armen. Ook koffer 25 bleek een goede keuze. De 1.389.000 kijkers konden zien hoe de bank het bedrag aan het berekenen was. „Ik hoop dat de bank jou iets moois gunt omdat je het zo gedurfd hebt”, zei Linda. En ja hoor: de bank deed een bod van 488.000 euro. „Dat neem ik”, zei Bertha meteen.

Een wijze keus om voor het bankbod te gaan, want er bleek slechts 1000 euro in haar eigen koffertje te zitten. Bertha wil het enorme geldbedrag gebruiken om de studieschuld van haar 28-jarige dochter af te lossen. Én haar grote droom kan in vervulling: rondrijden in een eigen camper.

In een TikTok van SBS6 over Miljoenenjacht is te zien hoe Linda de Mol belt met de vriend van Bertha. In eerste instantie denkt hij dat hij in de maling genomen wordt. Hij denkt dat Bertha voor de grap een impressie doet van de teruggekeerde tv-presentatrice, maar niets is minder waar. Hij is dan ook dolblij wanneer hij te horen krijgt dat zijn geliefde zo’n enorm bedrag heeft gewonnen.

@sbs6nl

Bertha wint 488.000 euro: ‘Dat is hartstikke mooi…!’ 😂😂 #miljoenenjacht #winnaar #lindademol #foryou #postcodeloterij

♬ origineel geluid – SBS6

Negatieve reacties op thuiswinnaar Miljoenenjacht

In tegenstelling tot de positieve reacties op Bertha, waren de reacties op de thuiswinnaar negatief. De reden hiervoor is omdat de kijker van Miljoenenjacht het idee heeft dat de thuiswinnaar erg welvarend is. Er staat een dikke auto voor het grote huis. Jaloezie en teleurstelling is te bespeuren op Twitter. Zo wordt er gezegd dat ‘het oneerlijk is’ en dat het ‘weer een thuiswinnaar die het niet nodig heeft’ is.

Maar een ander geluid klinkt veel vaker. ‘Jij kan toch ook niet in zijn portemonnee kijken?’, wordt er bijvoorbeeld veel gezegd.

Frituurfanaten halen hun hart op tijdens de Frikandellentocht: ‘Ik maak tijd voor frikandellen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bertha wint mega-bedrag tijdens miljoenjacht: ‘Nog een keer gokken’
Sluiten