Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 13 apr 2022

Veel kritiek op ‘zure’ gast Vandaag Inside die het hoofd schudt na grappen

Politiek verslaggever Merel Ek valt niet in de smaak bij het kijkerspubliek van Vandaag Inside. Niet vanwege haar kennis op politiek gebied, maar omdat ze niet meelacht om de harde grappen van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Die vindt ze veel te flauw. „Nooit meer uitnodigen. Man, man, man”, reageren kijkers.

De politiek verslaggever van Hart van Nederland zat al meerdere keren aan de bar bij de talkshow. Daar mag ze duidingen geven over politiek Den Haag wanneer dat bij de heren aan tafel ter sprake komt. Al lijkt zij daar niet helemaal op haar plek. Dat werd gisterenavond wel duidelijk.

Gast bij Vandaag Inside schudt het hoofd na grappen

Zo ging het gisteravond bij Vandaag Inside over spreekkoren. Voetballer Cristiano Ronaldo kon dit weekend – nadat hij voor van alles werd uitgemaakt – zijn woede niet beheersen en smeet hij een telefoon uit de handen van een supporter. Moet je alles wat geroepen wordt maar accepteren, was de vraag die op tafel werd gelegd.

„Ik vind, als supporters roepen dat je moeder een hoer is, dan moet er wel ergens een kern van waarheid in zitten”, grapte René van der Gijp. „Ze roepen het natuurlijk niet helemaal voor niets.” Johan Derksen: „Nee, inderdaad: waar rook is, is vuur.”

De mannen kregen de lachers op de hand, op één persoon na. Dat was de hoofdschuddende Merel Ek. Dat viel ook Wilfred Genee op. „Ze wil echt niet lachen. Ze vindt het echt geen leuke grap.” De verontwaardigde politiek verslaggever hield haar mond. En daar bleef het niet bij.

Johan Derksen en Merel Ek worden het niet eens

Even later ging het over het ‘kwekkende huisvrouwtje’ Lilianne Ploumen, die gisteren haar vertrek als PvdA-partijleider bekendmaakte. Attje Kuiken is één van de mogelijke opvolgers. „Ja, die zou het inderdaad kunnen doen”, reageert Merel Ek in de studio.

Johan Derksen windt zich daar enorm over op. „Attje Kuiken? Schei toch uit. Die krijgt van opwinding altijd een rode kop.” Merel Ek snapt niets van de woorden van Derksen en gaat er tegenin. „Daar kan zij toch niks aan doen? Het ene moment mist Ploumen charisma, dan is er iemand die hart voor de zaak heeft en dan is het ook niet goed.”

Merel Ek verontwaardigd over suggestie Johan Derksen

Later speculeren de mannen er op los wie zij wél de ideale vervanger voor Lilianne Ploumen vinden. „Zou de PvdA problemen hebben met Ali B? Dan kan hij Attje Kuiken gelijk zijn studio laten zien”, grapt Johan Derksen. René van der Gijp doet er nog een schepje bovenop: „Eens kijken of ze dan rood aanloopt.”

Ook nu ligt de hele studio in een deuk, behalve de opnieuw verontwaardigde politiek verslaggeefster Merel Ek. Die schudt het hoofd en kijkt wat verdwaald omhoog. Lekker op haar plek lijkt ze niet te zitten.

Kijkers Vandaag Inside oordelen hard

Kijkers van de talkshow zijn het erover eens dat Merel Ek niet bij de humor van de mannen aan tafel past. Veel kijkers zien haar liever niet meer terug en snappen niet waarom ze überhaupt bij Vandaag Inside zit. „Zij zit gewoon niet echt bij het juist programma.” Een andere kijker zegt: „Merel is overduidelijk veel te intelligent voor dit programma. Dit past niet.”

Sommige kijkers kunnen juist wel genieten van de aanwezigheid van de politiek verslaggever. „Merel weer uitnodigen! Ik geniet van die zure blikken.”

Kijk de aflevering van gisteravond hier terug.

Johan Derksen onbedoeld hilarisch in Vandaag Inside… en het kwam niet meer goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel kritiek op ‘zure’ gast Vandaag Inside die het hoofd schudt na grappen
Sluiten