Fleur Broeders
Fleur Broeders Televisie 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers geschokt na unicum in Belgische Wie is de Mol?: de mol geeft het op

Het is geen nieuws dat Nederland weg is van het populaire programma Wie is de Mol?, maar bij de versie van onze zuiderburen (De Mol) is er gisteravond een primeur voorgekomen: de mol geeft het op. De deelnemer was in de vierde aflevering mentaal en fysiek op. „Doorgaan zou niet verantwoord zijn geweest”, vertelt presentator Gilles De Coster.

Philippe Minguet (35) was de Belgische mol van 2022. Hij maakte zijn vertrek bekend met een videoboodschap aan de nog zes overgebleven kandidaten. „De eerste proeven gingen vlot, maar daarna kreeg ik mijn spel niet meer gespeeld. Aan het einde van de rit wou mijn lijf niet meer mee”, zegt Minguet in de video.

Kandidaten en kijkers geschrokken

Het is de allereerste keer dat de mol tijdens het programma stopt. Iets dat de kijkers en kandidaten natuurlijk niet hadden zien aankomen. Op Twitter laten de mensen vooral weten dat ze respect hebben voor Philippe en dat ze de beslissing snappen.

Belgische mol geeft het op

De rol van de mol is mentaal erg intensief. Dat heeft invloed gehad op de mentale gezondheid van Philippe. „Wat nu gebeurd is, onderstreept de zwaarte van de rol. De mol ben je 23 uur en 55 minuten op 24 uur”, aldus presentator De Coster. Hij vindt ook dat de aflevering symbool staat voor transparantie: als iets niet goed gaat (fysiek of mentaal), dan mag je dat zeggen.

De Coster: „Het doet niets af aan Philippe als mol. Ik vind het heel straf en moedig dat hij dit heeft gedaan. Anderen zouden hun ego misschien niet opzij hebben gezet en zijn doorgegaan. Met erge gevolgen.” Er was alleen maar respect voor de beslissing vanuit de regie van het programma, laat hij weten.

Met Philippe gaat het ondertussen weer goed en hij kijkt positief terug op het programma. „Ik kijk naar wat ik wél heb gehad, en dat is de kers op de taart. Een halve, maar die smaakt nog altijd even goed”, lacht de (ex-)mol het weg.

Hoe nu verder?

Maar hoe gaat het programma nu verder zonder mol? Erg makkelijk: er wordt een nieuwe aangewezen. De rol wordt voor de overgebleven zes afleveringen overgenomen door een van de overgebleven kandidaten. In de Vlaamse editie van De Mol doen er onbekende kandidaten mee, in de Nederlandse versie zijn dat BN’ers.

Afleveringen van De Mol kan je in Nederland bekijken via NPOStart.

Stella Bergsma vond andere deelnemers De Verraders veel enger dan een proef

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers geschokt na unicum in Belgische Wie is de Mol?: de mol geeft het op
Sluiten