Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dennis van der Geest gooit drie kandidaten van Million Dollar Island vanwege intimideren en agressie

Drie kandidaten van het programma Million Dollar Island moesten abrupt het programma verlaten vanwege intimiderend en agressief gedrag. Gisteravond was te zien hoe presentator Dennis van der Geest de drie heren confronteerde. Zij zouden zich hebben misdragen richting andere kandidaten.

In Million Dollar Island gaan honderd Nederlanders, die elkaar niet kennen, de strijd met elkaar aan om 100.000 euro. Gisteravond bleek alleen dat niet iedereen in staat is om in zich in zo’n situatie te gedragen. De deelnemers zitten inmiddels tien dagen op het eiland en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige kandidaten hebben heimwee en het voedsel is schaars.

Kandidaten Million Dollar Island naar huis na intimidatie

Het tekort aan eten zorgt ervoor dat de bovengenoemde kandidaten buiten het boekje gingen. Tom, Willem-Jan en Michel moesten vrij onverwachts afscheid nemen van hun mede-kandidaten. Daarna volgt een confrontatie met presentator Dennis van der Geest. Want wat bleek? De mannen kozen voor een dreigende en intimiderende manier om eten te krijgen. En dat betekent exit voor de drie kandidaten, die direct hun polsbandjes mochten inleveren. Uit verhalen van andere kandidaten bleek dat Tom, Willem-Jan en Michel al aan het begin van de strijd voedsel claimden. Zo klonken er dreigementen vanuit het drietal. „Jullie moeten eten aan ons geven, anders maken we voor jullie deze zeven weken een hel”, spraken zij tegen hun mede-kandidaten.

Geen ruzie met Dennis van der Geest

Uit de reacties op Twitter blijkt dat kijkers de aanpak van de programmakers waarderen. Zij prijzen het zero tolerance-beleid van Million Dollar Island. Het voorval speelde zich overigens buiten de camera’s om af, dus kijkers kregen geen beelden te zien. Het feit dat Van der Geest, die zelf oud-judoka is, de mannen van het eiland bonjourde, zorgde ook voor reacties online. Want met die presentator kun je beter geen ruzie krijgen.

Bekijk hieronder het fragment waarin de drie deelnemers naar huis worden gestuurd.

Million Dollar Island is iedere zondag om 21.30 uur te zien op SBS6. Je kunt alle afleveringen van Million Dollar Island een uur na de uitzending terugkijken op Amazon Prime Video.

Dennis van der Geest over Million Dollar Island: ‘Chaos en bizar sociaal experiment’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dennis van der Geest gooit drie kandidaten van Million Dollar Island vanwege intimideren en agressie
Sluiten