Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 1 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Nieuwe ster in Expeditie Robinson enne… is er een beetje liefde?

Soms valt een deelnemer aan Expeditie Robinson vanuit het niets in één keer op. Gisteravond gebeurde dat en veel kijkers vonden dat mooi om te zien, zo bleek op social media. Maar wat ze ook zagen: twinkelende ogen bij een andere deelnemer aan het ‘overlevingsprogramma’. Is er een beetje liefde in het spel?

Sterrin is de naam van degene die gisteravond in het oog sprong. Sterrin Smalbrugge voluit.

Wie is Sterrin in Expeditie Robinson?

Sterrin Smalbrugge is 28 jaar. Zij is ecologe en herpetologe, of gemakkelijker gezegd: reptielendeskundige. Ze studeerde Cum Laude af aan de Wageningen Universiteit en bestudeert reptielen over de hele wereld. Sterrin is vooral dol op slangen, die vindt zij leuker dan mensen. Gifslangen? Juist die!

Voor Videoland maakt zij het programma Reptielengek. Voor National Geographic Junior is zij de maandelijkse columnist die vragen van kinderen over reptielen beantwoordt. Bovendien schreef zij voor de kids Het grote reptielenboek en trekt ze met een educatieve theatershow door het land.

Sterrin Expeditie Robinson
Sterrin Smalbrugge uit Expeditie Robinson.

Maatje Stefano uit Expeditie Robinson verdwenen

Vorige week had Sterrin een slechte dag in het populaire RTL 4-programma Expeditie Robinson. Ze werd weggestemd door haar groep. Tot haar grote verrassing kreeg zij te horen dat er nog een expeditie met oud-deelnemers gaande is en dat zij zich als herkansing bij die groep met onder meer Anouk Maas, Loiza Lamers en Jay Jay Boske mocht aansluiten. Dat gebeurde op het moment dat de ‘geheime deelnemers’ een eigen stemronde hadden en Sterrin zag dat haar maatje Stefano Keizers nog in het spel was. Die prompt werd weggestemd.

Bekomen van het verdriet sloot de stoere Sterrin zich bij haar nieuwe Expeditie Robinson-vrienden aan. Iets wat voor haar lastig is aangezien zij zich liever onder dieren dan mensen begeeft. Maar voilà: ze ontdekte beestjes op haar nieuwe eiland.

Sterrin is helemaal opgeleefd

En dan heb je Sterrin. Waar de dames van het eiland al dagen wachten tot er misschien één krabje in hun zelfgemaakte krabbenfuik komt zwemmen, daar pakt de reptielenvrouw ze met haar blote handen. Een paar gillen en twee sneeën in haar vingers verder stond er ‘s avonds een flink maaltje krab op het Expeditie Robinson-menu.

TV-speler en voormalige rugbyer JayJay Boske zag het met grote glimlach aan. Samen trokken ze het bos in om lekker stenen op te tillen en zo schorpioenen te spotten. De grote droom van Sterrin? Een pootloze hagedis zien. „Ik ben hier gelukkig”, wist ze meteen al. Toen haar mening werd gevraagd over het feit dat deze groep een slang heeft opgegeten, moest ze wel even slikken. Sterrin begreep het door het gebrek aan eten wel. Al gaf ze toe op het andere eiland te hebben gezegd dat ze mensen die de kop van een slang zouden afhakken, wat haar betreft hetzelfde mogen ondergaan… De kijkers van Expeditie Robinson smulden ervan.

Puzzelrecord in Expeditie Robinson

Dat was nog niet alles. Sterrin streed gisteren met haar nieuwe kampgenoten in een proef en had duidelijk moeite met een stormbaan („de anderen hebben me daar als een rollade doorheen geholpen”). Omdat zij als laatste finishte moest zij voor haar team een puzzel oplossen: negen cijferblokken zo neerleggen dat elk rijtje van drie de optelsom vijftien opleverde. Sterrin blijkt een fotografisch geheugen te hebben en de puzzel eerder te hebben gezien. In 24 seconden zette zij de blokken neer. Bam, en volgens de makers een absoluut record. Haar tegenstander, zangeres Do, was nog niet eens begonnen en keek verbouwereerd toe. Sterrin redde zo haar plek op het eiland, want de regel in het kamp is: degene die als laatste aansluit, moet eruit.

https://twitter.com/poppenkast/status/1443693228558069760

Sterrin en JayJay

Nog even terug naar Jay Jay. Die is niet bij Sterrin weg te slaan. Zelf benoemde hij een keer of drie „dat hij zoveel van haar kan leren”. Zijn twinkelende ogen zeiden de kijkers van Expeditie Robinson genoeg. En Sterrin? Geen idee of ze die twinkelende ogen door had. Ze zocht vooral die pootloze hagedis.

De aflevering van Expeditie Robinson terugkijken? Dat kan hier

Jonas Smulders in keiharde eerste Nederlandse Netflix-film Forever Rich: ‘Kunst nooit censureren’

Ronnie Flex open over zijn leven in nieuwe realityserie: ‘Sleutel naar geluk is simpeler dan je denkt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.