Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Televisie 6 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Kandidaat Expeditie Robinson moet op doktersadvies na één dag al naar huis: ‘Hel op aarde’

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is nog maar net begonnen maar houdt de kijkers vanwege de vele plotwendingen al op het puntje van hun stoel. En nu heeft ook al de eerste kandidaat zelf de handdoek in de ring gegooid. Vanwege gezondheidsredenen besloot verslaggever Dennis Schouten naar huis te gaan.

En dat nog voor hij ook maar aan één proef kon deelnemen.

Dennis Schouten: ‘Moest enorm janken’

Nog maar één nacht hebben de kampgenoten van kamp Noord op hun eiland in Kroatië doorgebracht, wanneer Dennis Schouten in de aflevering van gisteravond aankondigt dat hij naar huis gaat. Hij vertelt de rest van de groep dat hij twee jaar geleden een tia heeft gehad en in de nacht weer last van soortgelijke symptomen kreeg. Aan tafel bij Humberto Tan blikt Dennis terug op die keuze. „Ik moest zelf enorm janken. Niet eens omdat ik naar huis moest, maar omdat de eerste tia zo’n drama was. Dat vergeet je nooit meer.”

Zijn kampgenoten hadden niets door, omdat Dennis hen niet wilde wakker maken. „Je ligt op een kluitje tegen elkaar aan. Ik dacht eerst dat mijn hand tintelde door verknelling. Uiteindelijk ben ik in paniek uit mijn slaapzak gegaan. Je moet je voorstellen, je staat op zo’n strand in Kroatië, het is koud, het regent, en je staat tegen jezelf te praten: ‘Hallo Dennis, lukt het nog? Het lukt nog’. Zo heb ik een uur gestaan. Dan denk je wel: dit is de hel op aarde,” vertelt Dennis aan Humberto.

Uitgedeelde sneer

De volgende dag besloot Dennis dan ook aan productie te vragen of er een dokter kon komen. Die adviseerde Dennis om naar het ziekenhuis te gaan en de expeditie te verlaten. De kampgenoten van de verslaggever reageren verbaasd en emotioneel wanneer hij zijn vertrek aankondigt: er worden zelfs wat traantjes weggepinkt. Boer Annemiek kan het echter niet laten om een kleine sneer te geven: „Je maakt waardeloze tv, maar je bent een topgozer,” zijn haar afscheidswoorden aan Dennis.

Kijkers waren eerder ook verdeeld over de deelname van Dennis en uitspraken die de 26-jarige op televisie als verslaggever voor PowNed heeft gedaan. Ook nu lijkt hij weer veel reacties op te roepen. Kijkers zijn vooral verbaasd dat Dennis mee mocht doen aan het programma met zijn medische historie. Andere kijkers laten op Twitter weten dat Dennis volgens hen niet genoeg ruimte kreeg om zijn situatie uit te leggen.

Nieuwe deelname

Wanneer Humberto Dennis vraagt of hij spijt had van zijn deelname, is hij twijfelachtig. „Ik vond het gaaf dat ik dit kon doen, maar het was zo kort. Ik had het niet op deze manier willen doen.” Een herkansing zit er echter voorlopig ook nog niet in. „Ik ga alleen nog dingen doen waarbij ik zeker weet dat ik weg kan als het nodig is. En dat kan op zo’n eiland niet.”

Ondanks dat Dennis vrijwillig de expeditie verliet, vond er aan het einde tóch een eilandraad plaats voor het kamp dat de proef verloor. Kamp Zuid moest iemand wegstemmen, en de volledige groep stemde op Sieneke. Tot de grote teleurstelling van Sieneke zelf: „Ik heb mezelf nog helemaal niet kunnen ontplooien,” zegt ze verbouwereerd nadat haar ex-kampgenoten de eilandraad hebben verlaten. Gelukkig heeft Nicolette goed nieuws voor haar, want Sieneke mag in de volgende aflevering aansluiten bij het ‘tweede kans’-eiland.

Arme Rob Geus begint weer hopeloos aan Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is iedere zondag om 20.00 uur én elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kandidaat Expeditie Robinson moet op doktersadvies na één dag al naar huis: ‘Hel op aarde’
Sluiten