Metro
Metro Televisie 6 feb 2021 / 08:44 uur

Op1: kijkers ontevreden over Paul de Leeuw en Lubach uit kritiek op gasten

Arjen Lubach zat gisteren ‘aan tafel’ bij de talkshow Op1. Niet in het echt, maar vanuit huis via videoverbinding. Hij wilde namelijk niet naar de studio komen vanwege de avondklok. De gasten die daar wel fysiek aan tafel zaten, kregen dan ook wat kritiek van Lubach over zich heen.

De talkshow werd vrijdagavond gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten. Aan tafel schoven onder meer Sander Schimmelpenninck, die een debat aanging over de loonkloof tussen mannen en vrouwen. En René Mioch en Imca Marina kwamen praten over een podcast.

Kritiek gasten Op1

Lubach, die sinds december zijn been in het gips heeft, schoof via videoverbinding aan. Hij vertelde over het allerlaatste seizoen van Zondag met Lubach, dat aankomende zondag van start gaat. Maar hij gaf de gasten, die wel fysiek aan de Op1-tafel zaten, ook een uitbrander.

Op de vraag waarom hij via videoverbinding aan het gesprek meedeed, zei Lubach dat dit niet alleen was vanwege zijn gebroken been, maar ook vanwege corona: „Ik vind het onnodig om tijdens de avondklok mijn programma te komen verkopen en te laten zien dat ik het wel waard ben om naar buiten te mogen”, aldus Lubach. „Dat is meteen om iedereen in de studio een slecht gevoel te geven.” Een uitnodiging van een talkshow wordt gezien als geldige reden om na 21.00 uur ’s avonds nog naar buiten te gaan.

Kijkers kunnen de uitbrander van Lubach wel waarderen:

 

Talkshows onder vuur

De latenighttalkshows liggen de afgelopen weken, tijdens de avondklok, onder vuur voor het uitnodigen van te veel (onnodige) gasten. Zowel de NPO als RTL hebben beloofd de gastenlijsten aan te passen. Maar nog met grote regelmaat zitten er gasten aan tafel die langskomen om hun nieuwe plaat of programma te promoten.

Kritiek Paul de Leeuw

Naast de lof die Lubach kreeg voor zijn uitspraken, was er na de uitzending van vrijdagavond ook veel kritiek. Kijkers konden Paul de Leeuw, die sinds november presenteert, niet waarderen. Zo waren velen van mening dat De Leeuw te veel over zichzelf sprak en anderen onderbrak op onnodige momenten.

 

Verschillende teststraten en vaccinatielocaties dicht vanwege de verwachte sneeuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Op1: kijkers ontevreden over Paul de Leeuw en Lubach uit kritiek op gasten
Sluiten