Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

YouTube verwijdert account Lange Frans na ZML, Lubach reageert

Het YouTube-account van Lange Frans is verwijderd „wegens herhaalde of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen”. „Ik ga nu huilen”, reageert de rapper.

Lange Frans deelt op Twitter een screenshot van de melding. „Mijn hele YouTube-account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen”, schrijft hij. De rapper richt zich meteen tot Arjen Lubach, die zondag ruim twintig minuten wijdde aan complotdenkers in ons land. Ook Lange Frans noemde hij een complotdenker.

„@arjenlubach bedankt”, zegt de rapper. „En misschien dat jij met je goede contacten bij YT in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag…”

Lange Frans: ‘Ja ik huil’

Iemand noemt hem een „jankerd”. „Ja ik huil als er 59 items uit mijn werk worden weggehaald waar ik stuk voor stuk hard aan heb gewerkt. Daar schaam ik me niet voor”, reageert Lange Frans.

Lubach reageert ook

Lubach had het in Zondag Met Lubach onder meer over de ‘fabeltjesfuik’, een door sociale media gespannen net dat moet leiden tot meer advertentie-inkomsten. Ook Lange Frans speelde in dat betoog een belangrijke rol. De presentator noemde Lange Frans in zijn show een complotdenker, omdat die gelooft dat de elite en politici een satanisch pedofielennetwerk onderhouden. In de show liet Lubach twee filmpjes van de rapper zien.

Lubach riep YouTube op om actie te ondernemen, maar het hele account verwijderen gaat te ver, vindt de presentator. Hij schiet de rapper dan ook te hulp. „Hee @YouTube zet die muziek terug. (Weer een bewijs dat censuur niet de oplossing is en meteen fout gaat.) #fixdefuik”, schrijft de presentator op Twitter.

https://twitter.com/arjenlubach/status/1318862432484425729

Het is wel duidelijk dat Lubach veel heeft losgemaakt met zijn item. Hij staat hiermee op de tenen van Lange Frans en andere complotdenkers, en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Arjen Lubach zelf heeft daar weinig problemen mee.

Mocht je het fragment hebben gemist, hieronder kun je het terugkijken:

Lees ook: Lubach is nu dé aartsvijand van alle complotdenkers en dit is zijn reactie
Lees ook: Lange Frans reageert op fabeltjesfuik-aflevering Zondag met Lubach
Lees ook: Lubach veegt de vloer aan met complotdenkers en wordt met lof overladen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.